Interieur

Regendouche kopen? Lees dit eerst!

Overweeg jij om een regendouche te kopen voor de ultieme wellness-ervaring bij elke douchebeurt? Dan zijn er een aantal zaken waar je vooraf rekening mee moet houden. Regendouches zijn een luxe toevoeging voor je badkamer die je douche in een handomdraai verandert in een droom van pure ontspanning. Maar voordat je een regendouche aanschaft, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken. Lees je verder?

Een regendouche verbruikt meer water


Een regendouche heeft een veel grotere douchekop dan een traditionele douchekop. Hierdoor creëer je een ontspannend watervaleffect. Houd er echter wel rekening mee dat een regendouche meer water verbruikt dan een traditionele douche. Zeker wanneer je de regendouche optimaal wilt gebruiken. Zo verbruikt een traditionele douche ongeveer 10 liter per minuut en een regendouche gemiddeld 15 tot 20 liter per minuut. De meeste cv-ketels zijn gemaakt van ongeveer 13 liter per minuut. Het kan daarom voorkomen dat je huidige cv-ketel een upgrade nodigt heeft om je regendouche optimaal te kunnen gebruiken. Wil je niet je cv-ketel vervangen, dan is het een optie om eventueel een extra geiser of boiler te plaatsen.

Welke douchekop moet ik kopen?


Hoe groter de douchekop regendouche, hoe groter het watervaleffect. Kijk daarom goed naar de afmetingen van de douchekop, en welke regendouche past in jouw badkamer. De meest populaire maten zijn de regendouchekoppen met een oppervlakte van 20 en 30 centimeter. Ook op het gebied van kleuren en vormen zijn er nogal wat keuzes die gemaakt moet worden. Kies je voor een luxe geborstelde messing hoofddouche, een vierkante douchekop van chroom met anti-kalklaag of past een matzwarte regendouchekop het beste bij jouw badkamerstijl?

Is een inbouwregendouche iets voor jou?

Ga je verbouwen of je badkamer renoveren? Dan kun je ook kiezen voor een inbouwregendouche, bijvoorbeeld vanuit het plafond of de muur. Het inbouwen van je regendouche zorgt ervoor dat alles netjes in de muur is weggewerkt. Dat geeft je badkamer een strakke, moderne en minimalistische look. Bovendien vergt het een stuk minder schoonmaakwerk. Wil je liever niet alles verbouwen? Geen probleem! Je kunt dan kiezen voor een opbouw regendouche. Hierbij zie je natuurlijk wel de stang van de douche. Succes!