Interieur

Modern interieur creëren met raamdecoratie

Wat is jouw interieursmaak? Ga je voor klassiek, of liever voor iets moderns? Kies je voor industriële accenten, of juist voor kleurrijke accessoires? Wat je stijl ook is, er zijn verschillende manieren om deze door te voeren in je gehele interieur.

Denk na voor je begint

Veel mensen vinden het best lastig om hun hele interieur, of in ieder geval dat van de woonkamer, in dezelfde stijl te krijgen. Vaak is het idee er wel, maar laat de uitvoering wat te wensen over. Is de basis prima in orde, en gaat het mis met de details. Of juist andersom: is er heel goed over de details nagedacht, maar zorgt de basis ervoor dat de gewenste stijl toch niet echt bereikt wordt.

Daarom is het goed om voor je aan de slag gaat met de woonkamer eerst eens heel goed na te denken over wat je nu precies wilt. Is dat een moderne stijl? Ga dan eens goed na wat je daar onder beschouwt. Wat zijn de dingen die je mooi vindt, en wat vind je juist helemaal niks? Ook al is iets modern, wil dat nog niet meteen zeggen dat het ook je smaak is, tenslotte. Krijg een goed beeld van de sfeer die je uit wilt gaan stralen, maar ook van alle mogelijkheden die je hebt om dat te bereiken. Begin met de basis; de vloer en de muren spelen een grote rol in het uiteindelijke resultaat, dus deze moeten goed in orde zijn. Maar dat is nog niet alles! Er zijn meer basiselementen waar je echt mee aan de slag moet om je plan te laten slagen.

Let ook op de details

Dingen die veel mensen vergeten als ze een kamer een bepaalde stijl mee willen geven, zijn de ramen en de deuren. De deuren worden vaak gezien als vaste onderdelen van het huis, waar je verder niet veel mee kunt. Niets is minder waar; binnendeuren kunnen makkelijk worden vervangen door exemplaren die beter bij de gewenste stijl passen. Je zal zien dat dit echt een groot verschil kan maken!

Ook de ramen moet je niet vergeten, en dan vooral de raambekleding. Ook deze speelt een grote rol bij de uiteindelijke uitstraling van een ruimte. Een lang, zacht gordijn geeft een heel andere sfeer dan strakke jaloezieën. Kijk eens naar de raamdecoratie van Topjaloezieën, en je ziet wat er allemaal mogelijk is, en wat de verschillen in sfeer kunnen zijn. Bij een modern interieur heb je tal van opties, bijvoorbeeld. Je kunt het strak en neutraal houden, maar ook juist een houten accent kan het heel mooi doen. Door je in alle mogelijkheden te verdiepen voor je daadwerkelijk in gaat richten, alle keuzes die je maakt door middel van afbeeldingen al met elkaar te combineren, kun je goed zien of jouw ideeën uiteindelijk tot het resultaat leiden dat je in gedachten had. De beste manier om jouw droomkamer te creëren!