Interieur

Een mozaïek met foto’s aan je wand

hexagon

Als je op vakantie prachtige foto’s hebt gemaakt, of graag je gezin op de foto zet, dan kun je deze foto’s natuurlijk verzamelen in een mooi fotoboek. Heerlijk om daar zo nu en dan in te bladeren. Maar je kunt de foto’s ook aan de muur hangen, zodat je er iedere dag van kunt genieten.

Ik kan niet kiezen!

Ben jij ook zo iemand die het lastig vindt om een foto uit te kiezen om in groot formaat aan de wand te hangen? Natuurlijk, je hebt genoeg prachtige foto’s die ervoor in aanmerking komen, maar om de allermooiste eruit te pikken, dat valt nog niet mee.

De oplossing? Hang ze gewoon allemaal op! Nee, niet in groot formaat natuurlijk, tenzij je je woning wilt omtoveren tot galerie. Er zijn ook genoeg manieren om van heel veel foto’s te genieten, zonder dat je hele huis vol hangt. Een van die oplossingen is het zelf creëren van een mozaïek. Door qua vorm te kiezen voor een hexagon, of zeshoek, maak je het een speels geheel waar je je eigen draai aan kunt geven.

Alle favorieten aan je muur

Wij maakten zo’n mozaïek door gebruik te maken van 9 hexagon tegels. Deze zijn gemaakt van forex, een lichtgewicht kunststof waarop foto’s haarscherp kunnen worden afgedrukt. We kozen voor verschillende natuurfoto’s, waarbij we natuurlijke, rustige kleuren als groen en bruin lieten overheersen. Om het geheel een beetje spannend te maken, voegden we een klein beetje roze toe. Met 9 tegels heb je al een aardig mozaïek te pakken. Wij kozen vanwege de beperkte ruimte voor tegels van 17 x 15 cm, maar je kunt ook voor grotere kiezen, tot 37 x 32 cm aan toe. Dit is vooral erg mooi als je echt een grote blikvanger aan de wand wilt samenstellen.

hexagon

De hexagons bevestig je gemakkelijk aan de wand met behulp van de bijgeleverde powerstrips, je hoeft dus niet te gaan boren. Met behulp van het meegeleverde kruisje kun je de ruimte tussen de verschillende foto’s netjes overal even groot houden, zodat het geheel strak aan de wand komt te hangen. Heel leuk is natuurlijk dat je je kunstwerk ieder moment verder uit kunt breiden. Wij hingen het geheel bewust centraal op, met aan alle kanten extra ruimte, en zijn van plan er ieder jaar een paar mooie foto’s bij te hangen. Zo blijft je wanddecoratie actueel en steeds veranderen. Doordat de powerstrips ook weer makkelijk van de muur af te halen zijn, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zo nu en dan eens een foto te vervangen. Op deze manier heb je altijd je favoriete foto’s aan de wand, en hoef je niet langer die ene allermooiste uit te kiezen.