Beauty Health Travel

Even relaxen? Ga een dagje naar de sauna!

sauna

Zit je er even een beetje doorheen? Is de zomervakantie nog te ver weg om je aan vast te kunnen houden, maar heb je echt behoefte aan even wat tijd voor jezelf? Ga eens een dagje naar de sauna!

Mini-vakantie

Een dagje naar de sauna kun je vergelijken met een mini-vakantie. Even helemaal niks, alleen maar ontspannen en genieten. Door de prettige omgeving en het even helemaal niks moeten lijkt het thuisfront héél ver weg. En al is het maar een dagje, toch kom je terug met een soort vakantiegevoel. Misschien niet genoeg om er weer een jaar tegenaan te kunnen, maar toch minstens genoeg om het weer even uit te zingen tot de zomervakantie.

Juiste keuze

Om dit ontspannen gevoel te bereiken is het natuurlijk wel belangrijk om voor de juiste sauna te kiezen. Een slechte sauna in een onprettige omgeving zorgt eerder voor stress dan ontspanning, tenslotte. Neem dus de tijd om voor je een dagje sauna inplant even wat research te doen naar een sauna die bij jou past. Eentje die goed bekend staat, waar mensen goede recensies over achterlaten en die jou dat oh zo gewenste vakantiegevoel gaat geven.

sauna

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij alvast een tweetal sauna’s uitgezocht waarmee je sowieso goed zit. Thermen Bussloo bijvoorbeeld. Dit complex is eigenlijk veel meer dan een sauna, het is meer een dagje wellness. Ideaal voor als je op zoek bent naar een beetje vakantiegevoel. Het complex ligt middenin de natuur en straalt een en al rust uit. Er zijn in totaal vijftien sauna’s, gelegen in prachtige tuinen, omringd door mooie ligweides. Een aanrader is de romantische rozensauna of rustgevende geysersauna. Vergeet tijdens je dagje Thermen Bussloo ook geen gebruik te maken van het zwembad, de stoombaden, het Osmaanse badhuis, de whirlpools en boek (als je nog tijd hebt…) ook zeker een lekkere beautybehandeling. 

Nog een aanrader: Thermen Berendonck. Deze sauna behoort tot dezelfde keten als Thermen Bussloo, dus kwaliteit gegarandeerd. In Wijchen is een prachtig complex in Oosterse sfeer gebouwd, waar je allerlei verschillende sauna’s vindt. Er is een Meditatiesauna om helemaal tot rust te komen, maar ook een prachtige Panoramasauna met een oogverblindend uitzicht op meer Berendonck. Ook hier zijn volop andere faciliteiten te vinden, van bijzondere baden tot een Indiase Kruidentempel en de mogelijkheid tot beautybehandelingen.

thermen berendonck
Thermen Berendonck

Voordelig genieten

Een dagje sauna in één van deze Thermen is sowieso genieten, maar wordt extra prettig als je er niet te veel voor betaalt. Sauna-aanbiedingen.nl zet alle aanbiedingen voor je op een rijtje voor een dagje sauna met korting, zodat je nooit te veel betaalt. Misschien bespaar je zelfs wel zo veel dat je niet één maar zelfs twee keer van een heerlijk dagje mini-vakantie kunt genieten.