Getest

Zelf maken: een collage van je kind

Heb jij ook zoveel foto’s van je kind op je computer staan? En heb je geen idee wat je er mee kan doen? Herkenbaar!

Wij besloten in plaats van een traditioneel fotoalbum een mooie collage te maken. En daar waren we, tot onze eigen verbazing, in minder dan een uurtje mee klaar.

Zelf foto’s printen

Vorige week lieten we je al zien hoe leuk en makkelijk het is om zelf je foto’s te printen en daar iets creatiefs mee te doen. We vertelden je over mensen die dat niet deden en hun foto’s enkel op hun computer lieten staan (ja, wij dus…), maar ook over mensen die hun foto’s door andere partijen laten printen, of graag creatief bezig zijn maar geen idee hebben hoe ze de printer daarbij kunnen gebruiken.

Wij horen duidelijk bij de groep mensen die in de loop der jaren honderden, misschien wel duizenden foto’s maakten, maar er niks mee deden. Tot we onze Canon PIXMA MG7751 printer kregen en met eigen ogen zagen hoe gemakkelijk het is om zelf foto’s te printen, en hoe verrassend goed deze van kwaliteit zijn. Door het gebruik van originele Canon inktcartridges en Canon fotopapier in combinatie met een Canon printer, verkrijg je een resultaat dat op geen enkele manier onderdoet voor dat van een afdrukservice. Tot wel 100 jaar blijven je foto’s op deze manier mooi en haarscherp!

canoncollage-3

Tijd voor een nieuw project!

Vorige week maakten we al een slinger van onze vakantiefoto’s, dit keer is het tijd om eindelijk eens iets te doen met al die kinderfoto’s. Bizar eigenlijk, dat onze ouders met het beperkte aantal foto’s dat ze van ons maakten albums vol plakten, en wij ons kind talloze keren per dag vastleggen en vervolgens niks met die foto’s doen.

Om daar verandering in te brengen doken we in de archieven van onze harde schijf, en zochten van ieder half jaar sinds de geboorte een foto van ons kind uit. Is je kind nog heel jong, dan kun je natuurlijk ook een foto van iedere week of maand uitkiezen, net wat je zelf leuk vindt. De gekozen foto’s printten we snel en makkelijk uit, en daarna begint het creatieve gedeelte: maak er een collage van!

canoncollage-1

Fotocollage van je kind

Een fotocollage van je kind kun je op veel verschillende manieren maken. Je kunt de foto’s stuk voor stuk in lijstjes doen, en op een strakke of juist speelse wijze aan de muur hangen bijvoorbeeld. Of je knipt je kind uit iedere foto, en plakt deze op een creatieve manier tegen elkaar op een stevig stuk karton.

Wij kiezen voor een manier waarmee we de ruimte hebben om de komende jaren steeds weer nieuwe foto’s toe te voegen. Op een magneetbord bevestigen we de foto’s met kleine magneetjes en gooien daarbij alle jaren lekker door elkaar. Speels, zoals dat hoort bij een kind. Wat leuk om hetzelfde kind, in al die verschillende leeftijdsfasen te zien. Veel veranderd, en toch ook niet. Is het tijd voor een nieuwe foto, dan kun je de bestaande wat herschikken op het magneetbord en de nieuwe er eenvoudig tussen ‘plakken’. Zo blijft je collage altijd actueel en zie je je kind steeds verder opgroeien.

Nog meer inspiratie!

Natuurlijk is er nog veel meer te verzinnen wat je met foto’s van je kind, of andere mooie foto’s kunt doen. Misschien heb je zelf al iets leuks in je hoofd, zo niet, neem dan zeker even een kijkje op Canon.nl/printen voor nog veel meer inspiratie.

Sponsored story