Getest Travel

Superlichte Helium koffers van Delsey

Helium… de naam van deze lijn zegt het al. Aan deze koffers van Delsey sjouw je je bepaald geen breuk! Wij namen de proef op de som.

Met de veranderende tarieven in de luchtvaart is het gewicht en de omvang van je bagage nog belangrijker geworden. Het is belangrijk dat je koffer zo min mogelijk weegt, om problemen met bijbetalen te voorkomen. Dat zie je terug in de Helium lijn, met lichtgewicht koffers die desondanks ontzettend duurzaam zijn en tegen een flinke stoot kunnen.

Omdat we er, zeker op korte trips, steeds vaker voor kiezen alleen handbagage mee te nemen tijdens een vliegreis (scheelt kosten en gedoe!), besluiten we het kleinste model in de Helium collectie te proberen. Deze heeft de afmetingen 40x54x20 cm, en is daarmee geschikt om als handbagage mee te nemen bij de meeste airlines. Omdat de regels per maatschappij verschillen en ook nog wel eens aangepast worden, raden we je wel aan dit altijd eerst goed te checken!

Speciaal voor de zomer van 2013 is deze Helium lijn nu te koop in 4 opvallende kleuren: koraalrood, cyaan blauw, mintgroen en onze favoriet, citroengeel. Met deze vrolijke kleuren krijg je niet alleen direct zin om op vakantie te gaan, je weet ook nog eens zeker dat je op het vliegveld niet lang naar jouw koffer hoeft te zoeken!

delseyhelium2

Ons knalgele koffertje op wieltjes ziet er op het eerste gezicht uit als ieder ander koffertje. Maar de doorgewinterde reiziger weet natuurlijk dat het de details zijn die het hem doen. Zo is daar het eerdergenoemde gewicht: als een veertje. Nou ja, voordat hij ingepakt is dan, maar ook vol blijft de koffer als je hem rijdt lekker licht aanvoelen. Komt door de vier handige wieltjes die helemaal rond kunnen draaien en soepel over ieder oppervlak rijden. Qua stabiliteit en flexibiliteit helemaal goedgekeurd!

Het vaste handvat bevindt zich aan de bovenzijde, net als de uitschuifbare variant. Allebei goed stevig en netjes afgewerkt. Blij worden we van de goede rits, met sluitingen die lekker stevig zijn en goed in de hand liggen, en gemakkelijk in het TSA cijferslot gaan. Hier is over nagedacht! Ook de binnenkant van de koffer is prima, en in handige compartimenten verdeeld, al zouden wij het opbergvak liever met gaas afgesloten zien dan met ‘gewone’ stof, zodat je bij het openmaken van je koffertje snel kunt zien waar je spullen zitten.

Met een adviesprijs van 219 euro mag dit pittige koffertje er absoluut zijn. Goed om te zien hoe Delsey inspringt op veranderende regels in de luchtvaart en daarbij horende wensen van reizigers én beseft dat het oog ook wat wil. Ons gele koffertje zal nog heel wat mooie reizen maken!