etalage Getest

Kidslog probeert Robijn met Zwitsal geur

Wat een goed idee van Robijn! Hun nieuwste lijn heeft de geur waar een groot deel van Nederland mee is opgegroeid: Zwitsal.

Je was moet lekker ruiken. Ja, en schoon zijn natuurlijk, maar dat spreekt voor zich. Robijn heeft de afgelopen tijd groots ingezet op geur, met de introductie van een aantal bijzondere wasverzachters, maar geen daarvan was zo bijzonder als degene die nu in de winkel ligt.

Zwitsal! Als er één geur is die vrijwel iedere Nederlander kent, is het wel die van Zwitsal. Omdat je moeder je er zelf vroeger mee insmeerde (wie kent die lekkere gele pot crème nu niet?), of omdat je je eigen kind(eren) er mee zijn opgegroeid. Nadat er eerder al een parfum met de kenmerkende geur werd geïntroduceerd, is het nu de beurt aan een Robijn serie.

robijnzwitsal2

Deze bestaat uit de bekende Klein & Krachtig, een wasmiddel dat zeer geconcentreerd is zodat je weinig nodig hebt. Draai de dop open, en een vleug Zwitsal nostalgie dringt direct je neus binnen. Lekker! Je kleren hiermee wassen betekent de hele dag een heel licht vleugje jeugdsentiment om je heen. Wil je een wat sterker effect? Wij wel! En daarom gooien we ook nog een scheutje wasverzachter bij onze was. We hangen deze daarna ouderwets aan de lijn op zolder, en genieten van de bekende geur die de ruimte vult. En je wasgoed ruikt er daarna nog dagen naar. Niet overheersend, maar duidelijk genoeg om hem te herkennen als je goed ruikt.

Tenslotte zijn er de geurbuiltjes met dezelfde geur. Stop deze tussen je kleding en beddengoed, en het blijft tot wel 6 weken naar Zwitsal ruiken. En ook hier geldt weer: het effect is subtiel, doch aanwezig.

Wat een leuke introductie van Robijn! De bekendste nostalgische geur van Nederland had al veel fans, maar met deze Robijn-lijn kunnen we er echt niet meer omheen. Dat wordt snuffelen aan je wasgoed!