Pijnlijke spieren en gewrichten, in deze vochtige, koude tijd van het jaar niet vreemd, zijn gebaat bij warmte. Ook een pijnlijke rug veroorzaakt door menstruatiekrampen, een verrekt spiertje in je nek of een stijve pols na een week werken met je toetsenbord kunnen wel wat warmte gebruiken.
Warm inpakken helpt, een hittepit of kruik ook eventjes, maar echt intensief is deze hitte niet. ThermaCare zelfverwarmende kompressen beloven hier verandering in te brengen. Wij testten ze voor je uit!
De kompressen zijn er in 2 formaten, eentje voor rugpijn (9,25 euro per 2) en eentje die prima past op nek schouder of pols (8,95 euro per 3). Zodra je de binnenverpakking openmaakt beginnen de bestanddelen van de kompressen (o.a. koolstof, ijzer en water) een verbinding met zuurstof, zodat de kompressen opwarmen. Na ongeveer een half uur is ons kompres klaar voor gebruik, en plakken we deze met behulp van de plakkende uiteindes in onze nek. Meteen valt de heerlijke warmte op. Niet zodanig dat het zweet je uitbreekt of de brandwonden op je huid staan, maar wel ruimschoots genoeg om de pijnlijke plek comfortabel warm te houden.
De kompressen zijn dun, en daardoor gemakkelijk onder je kleding te dragen. In tegenstelling tot kruik en hittepit is de warmte namelijk langdurig: na 12 uur kwam er nog steeds warmte van het kompres af! Je kunt de ThermaCare dus prima de hele dag dragen en zo je spieren of gewrichten langdurig warm houden. De plakstrips op de kleinere kompressen zijn sterk genoeg om een en ander goed op zijn plek te houden, de kompressen voor de rug werken middels een elastische band die je om je buik draagt. Je kunt een kompres slechts 1 keer gebruiken, wat de prijs misschien wat aan de hoge kant maakt, maar wij grijpen er de volgende keer dat we een stijve nek of pijnlijke onderrug hebben direct weer naar!