Getest winnen

Afgelopen: Getest: Mens erger je niet! Achtbaan (en WIN!)

Het borspel Mens erger je niet! kennen we allemaal, maar de nieuwe variant Achtbaan, da’s heel andere koek. Het spel, geschikt voor 2 tot 4 spelers van 5 jaar en ouder is in deze uitvoering een stuk kleurrijker en spectaculairder.

Je loopt in dit geval niet over een kartonnen bord met een pion, maar ‘wandelt’ met je balletje over een achtbaanparcours. Iedere keer als je 6 gooit met de dobbelsteen mag je met een van jouw gekleurde balletjes (iedere speler heeft er in totaal vier) de baan betreden, met als doel uiteindelijk al je balletjes weer in je thuisvak te krijgen.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Komt er namelijk iemand met zijn balletje op het vakje waar er al eentje van jou lag, dan wordt je ‘geslagen’, en dat betekent in dit spel dat je op de glijbaan belandt! Deze glijbaan eindigt in het midden van het spel, en je balletje kan daar in 3 verschillende vakjes rollen. Je kunt geluk hebben, en meteen doormogen naar je thuisvak. Maar het kan ook zo zijn dat het balletje terug moet naar het startvak van de gekleurde baan waar je op dat moment bent, of zelfs helemaal naar je beginvak!

De opzet van het spel is hetzelfde gebleven, het draait om gunstig dobbelen en vee geluk, maar met name de glijbaan maakt het voor jonge kinderen extra spectaculair. Voor de jongste deelnemers zijn de regels misschien nog wat lastig, bij hen kun je ervoor kiezen om deze naarmate het spel vordert en de verschillende spelsituaties zich voordien steeds iets meer uit te leggen, maar iets grotere kinderen kunnen er al snel zelfstandig mee aan de slag.

Wij mogen deze week 3 exemplaren van Mens erger je niet! Achtbaan weggeven. Kans maken? Vul dan snel het onderstaande formulier volledig in.