Getest

Babyzoo Slaaptrainer: goed voor je nachtrust!

Iedere ouder kent het: het veel te vroege opstaan. Kinderen die nog geen klok kunnen kijken hebben over het algemeen nog geen benul van tijd en staan meer dan eens voor vijven bij hun ouders in de slaapkamer.

Zij zijn wakker, dus de rest van de wereld ook. Toch? De Babyzoo Slaaptrainer belooft een klok te zijn die hen dit afleert, wij probeerden hem uit.

Nu nog niet!

De meeste kinderen kunnen niet wachten om aan een nieuwe dag te beginnen. Fijn, maar liever niet voor zevenen, als je het ons vraagt. Maar hoe krijg je ze zover dat zij dat ook in gaan zien, zeker als ze nog geen klok kunnen kijken?

Een speciale klok voor jonge kinderen kan hierbij helpen! Nog voor zij kunnen klokkijken leren zij het verschil tussen dag en nacht, en ondertussen leren zij ook nog eens spelenderwijs klokkijken. De Babyzoo Slaaptrainer is een bekende en populair voorbeeld van zo’n klok, wij probeerden hem uit.

babyzoo slaaptrainer

 

 

Babyzoo Slaaptrainer

De Babyzoo Slaaptrainer ziet er op het eerste gezicht uit als een gewone wekker. Een klok, rond van vorm, met getallen en wijzers. Daar bovenop zit nog een klein klokje, een digitale. Handig, zo leren kinderen extra snel klokkijken. Zij vergelijken de digitale klok, die voor jonge kinderen vaak makkelijker af te lezen is, met de analoge en zullen zichzelf op die manier sneller leren klokkijken.

Maar het echte geheim zit hem in het aapje dat op de klok ligt. Zijn grote ogen gaan jouw kind vertellen of het in bed moet blijven of juist op mag staan.

Hoe dat werkt? Heel simpel eigenlijk. Gaat je kind naar bed, dan gaat Momo het aapje ook slapen. Je drukt op het knopje, en je kind zal zien dat de ogen van Momo dicht gaan. En pas als Momo weer wakker is, en zijn ogen open heeft, mag je kind het bed weer uit.

Hoe laat dat is stel je zelf heel makkelijk in. Je kunt de Babyzoo Slaaptrainer ook gebruiken als wekker, en op het moment dat Momo zijn ogen opent jungle geluiden af laten spelen om je kind wakker te laten worden. Handig voor doordeweekse dagen, als jullie op tijd op moeten staan. Op de dagen dat je juist wilt dat je kind lekker uitslaapt, en het pure winst is als het nog slaapt als het aapje wakker wordt, laat je deze geluiden natuurlijk achterwege.

babyzoo-slaaptrainer-sleeptrainer-2-b

 

Werkt het?

Werkt deze manier van slaaptraining? Ja! Althans, je kind heeft in ieder geval duidelijkheid over het al dan niet mogen opstaan, ook als het nog geen klok kan kijken. Daarnaast wordt het leren klokkijken op deze manier gestimuleerd. Je kunt je kind, als het daaraan toe is, bijvoorbeeld ook vertellen hoe laat Momo zijn ogen open gaan. ‘Om 7 uur, dat is als de kleine wijzer bij de zeven staat en als in het bovenste klokje de tijd met een zeven begint, zal Momo wakker worden’, een leuke manier om de beginselen van de tijd bij te brengen.

Je hebt natuurlijk ook kinderen die rond vier uur wakker worden, nog geen klok kunnen kijken, maar er wel van overtuigd zijn dat Momo ieder moment zijn ogen kan openen en daar op gaan liggen wachten. Niet de bedoeling, maar nog steeds beter dan dat ze rond deze tijd naast jouw bed staan om te checken of het al ochtend is, toch? Hen kun je het best zo snel mogelijk ook leren in ieder geval de digitale klok af te lezen, zodat ze weten dat ze zolang de tijd daar nog begint met een 4 echt niet wakker hoeven te blijven.

Slaaptraining is en blijft iets waar je als ouder energie in zal moeten steken. De Babyzoo Slaaptrainer kan echter wel een flink handje helpen, en is daarnaast ook nog eens gewoon een hele leuke wekker en klok. Absoluut een aanrader!