Geen categorie

Zelf pottenbakken met Pottery Cool

Pottenbakken. Waarschijnlijk niet iets om een kind van zes te laten doen, toch? Met de nieuwe Pottery Cool set van Spin Master blijkt dat toch te kunnen. Wij probeerden het uit.

Pottery Cool

Wie had dat gedacht: dat je nog eens zou kunnen pottenbakken aan de eettafel. Op een compacte, kindvriendelijke draaischijf met leuke roze accessoires. Iets wat vroeger vooral beelden opriep van zwoegende kunstenaars en hompen klei, wordt opeens iets voor thuis, geschikt voor kinderen.

Wij bekeken Pottery Cool, en konden in eerste instantie nauwelijks geloven dat zo’n glimmend plastic apparaat, op batterijen, echt zou werken. Toch gingen we ermee aan de slag, en verdraaid, het werkt!

Pottery Cool

Rustig en schoon

Met Pottery Cool hoef je niet bang te zijn voor hompen klei of andere zooi in je huis. De klei is netjes per schijf verpakt (er zitten er vier in de verpakking, je kunt losse navullingen aanschaffen), en alles gaat heel kalm en beheersd. Je kiest een mal (er zijn er vier, van groot naar klein) die het formaat van je werkje bepaalt. Je vouwt de klei over de mal, zet het apparaat aan zodat het gaat draaien, en boetseert de klein in de juiste vorm. Belangrijk is het om de klei tijdens het werken vochtig te houden, zodat hij niet scheurt. Er is speciaal een spuitflesje dat je kunt vullen met water toegevoegd om hierbij te helpen.

Ben je klaar met boetseren? Dan is je werkje klaar. Of nou ja, het grove werk. Nu is het tijd om hem te gaan verven (er is metallic verf bijgeleverd) of verder te gaan versieren.

Pottery Cool

Ghost?

Zeg je pottenbakken, dan zeg je Patrick Swayze en Demi Moore in Ghost. Die associatie krijgen we niet direct bij Pottery Cool. Het gaat er allemaal keurig aan toe met deze pottenbakstudio, waarbij veel werk al door de mallen wordt gedaan. Slim, om het op deze manier aan te pakken, in combinatie met de kant-en-klare plakken klei. Zo wordt pottenbakken inderdaad opeens haalbaar voor kinderen vanaf een jaar of zes, en kunnen zij objecten maken die ze ook echt in hun kamer kunnen neerzetten. Een sieradenbakje, pennenhouder of een leuk beeldje: verzin het maar!

Pottery Cool kost €44,99, een klei navulling €9,99. Er zijn ook extra vormpjes, deze kosten €12,99.