Geen categorie

Zelf chocolaatjes maken

Samen met je kind de keuken in: altijd leuk, met name de trotse snoetjes als het resultaat klaar is. Een kant en klare set is altijd wel zo handig, dan weet je zeker dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Wij gingen aan de slag met de Choco Pot van Happy Kitchen, waarmee je zelf gemakkelijk mooie chocolaatjes kunt maken.
 
De set bevat alle benodigdheden, behalve dan de ingrediënten. Je vindt in de verpakking o.a. de chocoladepot (om de chocolade te smelten), spatels en lepels, en natuurlijk vormpjes. De chocoladepot, en de inhoud, wordt warm, en dus is het wel de bedoeling dat kinderen met behulp van hun ouders aan de slag gaan.
 
Het principe is eigenlijk heel simpel: je smelt de chocolade in de pot, giet deze in de vormpjes en laat het geheel afkoelen. De vormpjes zijn erg schattig, en komen eigenlijk nog beter tot hun recht als je verschillende kleuren chocolade gebruikt. Witte, lichtbruine, donkerbruine, of (als je het geluk hebt deze ergens te vinden) misschien zelfs wel roze! In de gebruiksaanwijzing staat duidelijk uitgelegd hoe je te werk moet gaan om mooie, meerkleurige, chocolaatjes te maken.
 
Wij vinden deze set (er is ook een variant om cakejes of broodjes te maken) erg leuk en handig in gebruik. De verkoopprijs is 25 euro, en het fijne is dat je hiermee een complete set op kinderformaat hebt. Een leuk cadeautje voor met name meisjes in de basisschool leeftijd, dat bijvoorbeeld ook goed te gebruiken is tijdens een kinderfeestje.
 

Wij zetten met het oog op de naderende feestdagen het leukste (nieuwe) speelgoed voor je op een rijtje. Check snel het complete overzicht, en hou onze site in de gaten voor meer.