Geen categorie

YO!

Vroeger speelden kinderen op het schoolplein met knikkers, een springtouw of een elastiek. En al doen deze spelletjes het, bij tijd en wijlen, nog steeds goed, er zijn ook steeds meer ‘moderne’ varianten die de schoolpleinen veroveren.

YO! is de nieuwste uitvinding op dit gebied. YO! is een kaartspelletje dat voorzien is van bekende figuurtjes, zoals Totally Spies, Monster Jam en Monster Allergy. Het spel bestaat uit een houdertje met hierin 36 kaarten. Iedere speler begint met 5 kaarten. Als je aan de beurt bent leg je een aantal kaarten neer met de afbeelding naar beneden. Vervolgens zeg je welke waarde deze kaarten hebben. De speler die na jou aan de beurt is, heeft twee mogelijkheden: hij gelooft je of hij denkt dat je bluft. Wanneer hij jou niet gelooft roept hij YO!. Als vervolgens het aantal punten wel klopt, verliest de uitdager punten. Echter als jij gebluft hebt, verlies jij zelf punten. Degene die punten overhoudt is de winnaar van het spel.

YO! is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ligt vanaf 7 september in de winkels voor een verkoopprijs van 5,99 euro. Naast het hier boven beschreven spelletje kun je er ook op andere manieren mee spelen, tips zijn te vinden op de website.