Geen categorie

Verantwoorde traktaties

Veel scholen roepen steeds harder op om toch vooral verantwoorde traktaties uit te delen bij verjaardagen, maar wat moet je in hemelsnaam verzinnen als de sat├ęprikkers met worst, kaas en augurk al veelvuldig is langsgekomen? En waarom zijn verantwoorde traktaties, in de ogen van kinderen, meestal ‘saai’ en ‘niet lekker’?

Wij waren blij verrast toen er informatie van Sweetlife op ons bureau terechtkwam, waarin zij ons lieten kennismaken met Fruitmaatje en FruitMaid. Fruitmaatje bestaat uit 14 gram gedroogd fruit in een cupje, met daarop een afbeelding van Winnie The Pooh en zijn vriendjes. Deze traktatie is met name geschikt voor kinderen tot 4 jaar, en is verkrijgbaar in de variatie ‘abrikoos, appel en rozijntjes’ of ‘gemengde rozijntjes’.

Voor basisschoolleerlingen is er FruitMaid, met een uitdeelverpakking met 8 zakjes vol gedroogde appel, rozijnen en gedroogde, licht gesuikerde papaya en ananas. Door de vrolijke verpakkingen en lekkere, makkelijk ‘snoepbare’ inhoud, zijn deze fruittraktaties een prima alternatief voor zakjes snoep. Ook de prijs valt reuze mee: zes cups Fruitmaatje kosten 1,19 euro, voor de uitdeelverpakking FruitMaid betaal je 1,99 euro. Te koop bij o.a. supermarkten en drogisterijen.