Geen categorie

Tam Tam Optellen

Zit je kind in groep 3, en vind je het leuk om samen leerzame spelletjes te spelen? Dan zijn de spellen van Tam Tam echt iets voor jullie.

Tam Tam komt uit de Playlab serie van Jumbo, en combineert een leuk spelletje met iets leerzaams. Wij probeerden Tam Tam Optellen uit.

Tam Tam Optellen

In het handige, compacte doosje van Tam Tam Optellen vind je een stapel kaarten, net als in een kaartspel. Maar deze kaarten zijn heel bijzonder: er staan sommen op! Er zijn twee verschillende kaarten: kaarten met sommen, en kaarten met uitkomsten.

Daar kun je heel veel verschillende spelletjes mee verzinnen, en dat hebben de makers dan ook gedaan. Vijf spellen verzonnen zij, en de spelregels zitten ook in het doosje. De spellen zijn heel verschillend, maar draaien uiteindelijk allemaal om het vinden van een match. Kun je de som of het getal op jouw kaartje matchen met een andere kaart? Dat kan een kaart zijn waar de uitkomst van de som op staat, maar het mag er ook eentje zijn waar dezelfde som of hetzelfde getal op staat.

Tam Tam Optellen

Spannend en leerzaam

Tam Tam Optellen is een echt spel, met in de meeste gevallen een winnaar en een verliezer. Spannend dus! Er zit tijdsdruk achter, je moet soms een beetje geluk hebben, en vooral je hoofd koel weten te houden. Maar het is ook leerzaam! Want sommige kaarten kun je alleen matchen als je er de juiste uitkomst of som bij weet uit te rekenen, dus dat betekent hoofdrekenen! De sommen zijn afgestemd op kinderen die minimaal in groep 3 zitten, en de beginselen van het rekenen al een beetje onder de knie hebben. Het moet tenslotte niet frustrerend gaan worden.

Naast Tam Tam Optellen zijn er nog meer van dit soort leuke spelletjes, zes in totaal: Lezen niveau 1, Lezen niveau 2, Engelse woordjes, Vermenigvuldigen, Eerste woordjes en Optellen. Ze kosten allemaal €9,99 per stuk, en zijn ideaal om bijvoorbeeld in vakanties je kind toch een beetje bezig te laten zijn met schoolstof: dan zakt het allemaal wat minder weg.