Geen categorie

Rubik’s Spark: een lichtgevende breinbreker

Alsof een normale Rubik’s Cube al niet lastig genoeg is, is er nu Rubik’s Spark. Dezelfde kubus, maar dan met lichtjes.

Rubik’s Spark

Vergeet alles wat je in je hoofd hebt over Rubik’s Cube: Rubik’s Spark (€29,99) is compleet anders. Wat is gebleven is de vorm, en het feit dat we het over een breinbreker hebben, maar verder is niets hetzelfde.

Met Rubik’s Spark kun je verschillende spellen spelen. Zes, om precies te zijn, die allemaal draaien om de lichtgevende vakjes. In de meeste gevallen begin je met 1 knipperend of brandend blokje, waarmee je een opdracht uit moet voeren. Zo moet je bijvoorbeeld met dat ene blokje, dat je door te bewegen over de hele kubus kunt leiden, andere brandende blokjes ‘opeten’. Of juist een zo lang mogelijke slang maken! Ieder spel begint makkelijk, maar wordt steeds een beetje moeilijker.

Rubik’s Spark

Leuk?

Wij zijn van de generatie die is opgegroeid met ‘de kubus’, en moeten een beetje wennen aan deze elektronische opvolger. Het heerlijke aan Rubik’s Cube is dat je het lekker op je gemak kon spelen, zonder tijdsdruk. Al deed je er een jaar over om hem op te lossen, geen probleem! Met Rubik’s Spark is dat anders: er zit steeds tijdsdruk achter, alles gaat snel en maak je een fout dan ben je af. Het past helemaal bij deze tijd, en kinderen zullen er met plezier mee aan de slag gaan, maar nostalgisch als we zijn, geven we ze in december naast deze nieuwe variant, ook de oude vertrouwde kubus met zijn gekleurde vlakjes cadeau.