Geen categorie

Rubenofski: zwart beddengoed

Babykamertjes zijn over het algemeen lief, gezellig, vrolijk en voorzien van allerlei knuffelberen, schilderijtjes en andere versiersels. Maar wist je dat er babietjes zijn die hier totaal niet op zitten te wachten? Die door al die drukte, hoe lief en zacht van kleur dan ook, alleen maar geprikkeld raken, en helemaal niet lekker tot rust komen?

Er wordt steeds meer bekend over de ideale (slaap)omgeving voor hele kleine kindjes. Niet ieder kind heeft problemen met prikkels vanuit de omgeving, maar voor diegenen die maar geen rust kunnen vinden heeft een moeder die dit probleem bij haar zoontje tegenkwam een wel erg opvallend hulpmiddel: zwart beddengoed.

Dat klinkt niet direct gezellig of opbeurend, maar toch kunnen de resultaten dat absoluut zijn. De baby heeft tenslotte 9 maanden ‘opgesloten’ gezeten in je buik, in het donker, en kan door de donkere lakentjes dezelfde rust als destijds weer terugvinden. Daarnaast absorbeert zwart het licht, wat het geheel nog rustiger maakt.

Vind je het vervelend je zo liefdevol ingerichte kamertje om te gooien, en dan ‘ook nog eens’ van die donkere lakentjes te gebruiken? Wees over dat laatste niet bang. Rubenofski zorgt er namelijk voor dat het bedje er mooi en stijlvol uitziet, alsof het zo uit een superhip interieurmagazine komt. Daarnaast is het beddengoed zodanig ontworpen dat het gemakkelijk ‘kort’ opgemaakt kan worden, zonder vervelende ‘prop’ onder het matrasje.