Geen categorie

Paper Creation

Tasjes, pennenbakjes, fotolijstjes of zelfs opbergdoosjes: je kunt het allemaal zelf maken. Maar sinds de recente introductie van Paper Creation van Ravensburger, is het ook allemaal te maken van papier!

Alles wat je daarvoor nodig hebt vind je in de basisset (49,95 euro). Speciale stroken stevig papier, een rilmachine en een weefbord vormen de belangrijkste benodigdheden, net als de gebruiksaanwijzing uiteraard. De stroken papier vouw je met behulp van de rilmachine in vier lagen, om ze vervolgens met behulp van de instructies te weven en lijmen tot bijvoorbeeld een tasje. Het resultaat is verrassend stevig en duurzaam!

De set is bedoeld voor kinderen, en dan natuurlijk met name meisjes, vanaf 8 jaar. Zij zullen naar onze verwachting echter wel wat hulp nodig hebben bij het maken van hun eerste creaties, want het is wel een techniek die je even door moet hebben. Hebben zij het echter onder de knie, dan is de kans groot dat ze binnen de kortste keren de leukste en creatiefste spullen maken, want het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en veelzijdig.

In de basisset vind je strookjes papier met verschillende bedrukkingen, uitbreidingssets met andere prints zijn te koop voor 9,99 euro per pak. Je vindt Paper Creation bij speelgoedwinkels en warenhuizen, maar kunt het ook online bestellen via Wehkamp.