Geen categorie

Nieuw in het aquarium: Robo Fish, Robo Turtle en SpongeBob

Waarschijnlijk kende je Robo Fish en Robo Turtle van Goliath al. Deze populaire bewegende beestjes die zicht voortbewegen door het water hebben de harten van heel wat kinderen al veroverd.

Dit voorjaar liggen er nieuwe varianten in de winkels. Die bekeken we natuurlijk uitgebreid!

Robo Fish: nog levensechter

Wij vonden de Robo Fish altijd al behoorlijk levensecht, zoals ze door het aquarium (of de badkuip…) zwommen, maar het kon nog beter! Er werden nieuwe exemplaren gemaakt, die nog meer op echte vissen lijken.

Deze varianten komen rechtstreeks uit de diepe zee, en zijn op te delen in twee groepen: hengelvissen en wimpelvissen. Opvallend aan de hengelvissen is dat ze een ingebouwd lichtje hebben, net als in het echt, wat zeker in een wat donkere kamer een mooi effect geeft. Een beetje griezelig zien ze er wel uit, deze hengelvissen met hun grote tanden!

De wimpelvissen zijn bijna het tegenovergestelde. Deze vrolijke, mooi gekleurde visjes zien er bijna uit om te knuffelen! Zij gaan, net als de hengelvissen overigens, vanzelf zwemmen als je ze in het water legt. Ze kunnen zich in vijf richtingen bewegen, waardoor ze er bijna hetzelfde uitzien als echte vissen. Bang dat de batterijen erg snel opraken hoef je niet te zijn: na een minuut schakelen deze robotvisjes zich vanzelf uit. Om ze weer verder te laten zwemmen tik je even zachtjes op het aquarium. De nieuwe Robo Fish kosten €14,99 per stuk.

robo fish

Robo Turtle: nu ook in blauw en roze

Naast de Robo Fish is er ook de Robo Turtle. Het principe is een beetje hetzelfde, met als grote verschil dat schildpadden niet alleen in het water, maar ook op het land in hun element zijn. Een Robo Turtle zwemt dus vrolijk zijn baantjes in het water, terwijl hij op gladde oppervlaktes rustig kruipt. Extra leuk, als je het ons vraagt, want zo kunnen kinderen er op twee verschillende manieren mee spelen.

Er waren al Robo Turtles te koop in bruin en groen, de kleuren die we ook uit de natuur kennen, maar nu zijn ze er ook in het blauw en roze. Misschien niet helemaal natuurgetrouw, maar natuurlijk wel de favoriete kleur van veel jongens en meisjes. Ook deze kosten €14,99 per stuk, met in de verpakking nog een extra setje batterijen.

robo spongebob

Robo SpongeBob

Wie woont er, naast vissen en schildpadden, nog meer in de zee? Precies: SpongeBob! De bekende ananas zie je vaak terug in aquaria met echte vissen, zeker als kinderen mee mochten beslissen over de inrichting, en ook in de Robo SpongeBob Playset ontbreekt deze natuurlijk niet.

Als je een Robo SpongeBob wilt kopen, kun je kiezen voor het losse figuurtje (€14,99) of de playset (€34,99). Mocht je al een RoboFish aquarium in huis hebben is het losse figuurtje natuurlijk voldoende, maar wij zijn toch wel erg gecharmeerd van de playset. Hierin vind je naast SpongeBob en een aquarium namelijk ook twee kwallen en natuurlijk het ananashuisje.

Op tv zien we het hem niet veel doen, maar SpongeBob kan zwemmen! Kwestie van hem met zijn armen naar beneden in het water zetten, en let maar eens op. Wil je hem liever laten dansen? Kan hij ook! Kwestie van de ene arm omhoog, en de ander omlaag. Ook vooruit en achteruit drijven kan hij, met natuurlijk altijd de vrolijke lach op zijn gezicht.