Geen categorie

Nationale Pannenkoekendag

Vaderdag, moederdag… en met ingang van dit jaar ook Pannenkoekdag! De meeste kinderen zullen het initiatief van Tefal best weten te waarderen, en dus mogen de mama’s en papa’s op 24 maart van dit jaar massaal de keuken in (of met de hele familie naar een pannenkoekenrestaurant natuurlijk).

Aan de Nationale Pannenkoekdag, die een jaarlijks terugkerende feestdag moet worden, is ook een thema verbonden. Dit jaar zijn dat beren, wat niet alleen terug te zien is in de speciale pan die ter ere hiervan verkocht wordt, maar ook door een door Tefal gedane donatie van 10.000 euro aan Ouwehands Dierenpark en Alertis, de stichting voor beer en natuurbescherming. Het geld is bestemd voor het Berenbos in Ouwehands Dierenpark in Rhenen waar circus- en dansberen uit Europa tot rust komen na een vaak pijnlijk berenleven.

Daarnaast vindt er onder de noemer ‘BEREN VOOR BEREN’ een grote actie plaats. Leerlingen van honderden basisscholen zamelen in de weken voorafgaande aan de Nationale Pannenkoekdag door hen zelf beschikbaar gestelde speelgoedberen in die bestemd zijn voor hun leeftijdgenoten in BosniĆ«. De basisschool die de meeste speelgoedberen inzamelt krijgt als hoofdprijs een geheel verzorgde schoolreis naar Ouwehands Dierenpark.