Geen categorie

Kobo Mini

Je hebt eReaders in alle soorten en maten, maar zo klein en licht als de Kobo Mini, dat zagen we niet eerder. Een goede reden om hem zelf uit te proberen.

De Kobo Mini is de kleinste en lichtste eInk eReader die op dit moment te koop is. Hij heeft een 5 inch scherm, waar de meeste modellen in 6 inch zijn uitgevoerd. Een belangrijk verschil, want de Kobo Mini is hierdoor direct een stuk handzamer en bovenal makkelijker mee te nemen. In je tas, of (als ze een beetje redelijk formaat hebben) zelfs in je jaszak. Handig!

Als het gaat om lekker relaxed een boek lezen, op de bank, met een pot thee ernaast, kiezen wij toch het liefst voor een papieren exemplaar. Maar onderweg, op vakantie, in de wachtkamer en op andere plekken waar de verveling zo maar toe kan slaan, gebruiken we liever een eReader. Stuk makkelijker mee te nemen, en (handig op vakantie) er passen heel veel boeken op. Op de Kobo mini passen niet minder dan 1000 boeken, probeer die maar eens in je vakantiekoffer te proppen!

De Kobo Mini is gemakkelijk in gebruik, bij het eerste gebruik word je door het installatie menu geleid en wijst alles zich eigenlijk vanzelf. Het scherm is prima, goed scherp en toch rustig aan de ogen, terwijl het gewicht, of beter gezegd het gebrek daaraan opvallend is. Wat licht! Ter vergelijking: een iPhone, toch een stukje kleiner, is behoorlijk zwaarder. De Kobo Mini is voorzien van Wifi en een touchscreen met een duidelijk menu, en heeft daarmee eigenlijk alle gemakken die je van een normale eReader gewend bent, maar dan in een mini formaat.

Je koopt de Kobo Mini via Libris en Blz. voor 79,95 euro. Je kunt kiezen tussen zwart en wit, met eventueel nog een cover in azuurblauw, robijnrood of paars. Een bijzonder leuke en handige cadeautip voor de decembermaand!