Geen categorie

Een klassieker: Play-Doh Bij De Tandarts

Er is niet zo heel veel speelgoed dat we nog kennen uit onze eigen jeugd, en nu nog steeds populair is. De Play-Doh Bij De Tandarts set is dan ook een echte klassieker!

Play-Doh Bij De Tandarts

Ok, qua uitvoering is de set er behoorlijk op vooruit gegaan, maar verder verschilt hij in basis weinig van de Play-Doh tandarts set waar we zelf vroeger mee speelden. Met tanden en kiezen die je zelf kunt kleien, om vervolgens met spiegeltje en boor aan de slag te gaan.

Hartstikke pedagogisch verantwoord, want door kinderen zelf tandartsje te laten spelen kan een bezoekje aan de echte tandarts opeens een stuk minder eng worden. Maar bovenal is het gewoon hartstikke leuk, ook na al die jaren!

Play-Doh Bij De Tandarts

Met beugel

Zoals gezegd is de basis van de set in de loop der jaren niet veel veranderd. Een patiënt, zijn hoofd althans, met een gebit dat je zelf eerst mag kleien. Er is een handig vormpje toegevoegd, zodat de tanden en kiezen die je kleit er ook echt uitzien als tanden en kiezen. Die kun je zelf in de mond plaatsen, en dan begint het pas echt.

Heeft de arme man een gaatje? Dat kun je makkelijk oplossen met de boor, die echt werkt! Nou ja, soort van echt, met batterijen erin boort hij in ieder geval vrolijk door de klei heen. Het gaatje dat overblijft vul je natuurlijk weer op met nieuwe klei.

Misschien heeft je patiënt, al dan niet door nog niet zo vaardige kleine handjes, last van een gebit dat schots en scheef staat? Ook daar is aan gedacht: je kleit gewoon een beugel! Aan alles is gedacht, zelfs aan een tandenborstel die je van Play-Doh tandpasta kunt voorzien.

Play-Doh Bij De Tandarts

Kan nog jaren mee

Zal deze set ooit uit de mode raken? We kunnen het ons nauwelijks voorstellen. Zolang kinderen naar de tandarts gaan, zal Play-Doh Bij De Tandarts populair blijven. Een echte klassieker, waar kinderen eindeloos mee spelen. De beugel vinden we een top idee!