Geen categorie

Ice Cream & Slushymakers

De droom van ieder kind: zelf in een handomdraai ijsjes maken! Het kan met de Ice Creammaker, een grappig setje dat slechts 10 euro kost. Wij namen de proef op de som!
Het maken van een ijsje in de Ice Creammaker lijkt een beetje op toveren. De set bestaat uit een buiten- en een binnenbeker. Door zout en ijsklontjes samen in de buitenste beker te doen, zorg je ervoor dat de binnenbeker extra koud wordt. In de metalen binnenbeker stop je de ingrediënten (recepten worden meegeleverd) en schudden maar!
Klinkt simpel, en dus gingen wij enthousiast aan de slag. De beschrijving en het materiaal zijn eenvoudig, en dus stonden wij al snel ons brouwseltje van melk en limonade te schudden. Kom maar op met dat ijs! Minimaal 4 minuten schudden, zo zei de gebruiksaanwijzing, en als je siroop toevoegt nog wel wat langer. Da’s best lang, zeker als er ondertussen een ongeduldig kind naast je staat in de leeftijd waarin alles ‘nu!!’ moet gebeuren. Maar een beetje ouder weet daar natuurlijk mee om te gaan én kweekt tijdens het schudden flink gespierde armen!
Na een paar minuutjes keken we of er al ijs was. Niet helemaal: de inhoud was veranderd in een milkshake. Ook erg lekker! Nog wat minuten, en wat (met dank aan de tips in de gebruiksaanwijzing) extra toegevoegde ijsklontjes in de buitenste beker, zagen wij het wonder gebeuren: er zette zich ijs af langs de randen van de mengkom! Een laatste schudsessie verder was de hele inhoud veranderd in ijs, en was het tijd om te smullen.
Handig om rekening mee te houden: hoe voller je de mengbeker maakt, en hoe meer siroop of andere extraatjes je gebruikt, des te langer moet er worden geschud. De set is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar omdat alle onderdelen goed in elkaar moeten worden gezet (anders heb je een milkshake-keuken…) zouden wij wat begeleiding van een volwassene wel aanraden.

Hou je meer van slushy? Er is ook een set waarmee je, volgens hetzelfde principe, je eigen slushy kunt fabriceren.

Wij zetten met het oog op de naderende feestdagen het leukste (nieuwe) speelgoed voor je op een rijtje. Check snel het complete overzicht, en hou onze site in de gaten voor meer.


kids-voordeel 468x60