Geen categorie

Groene energie

Groene energie is hot, en dan niet alleen bij energiemaatschappijen die er maar druk mee zijn. Nee, ook kinderen hebben over het algemeen veel interesse in duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ravensburger speelt daar slim (en leuk!) op in met de experimenteerdoos Groene Energie.
 
Hierin vind je een boekje met 25 proefjes die allemaal draaien om groene energie. Al het basismateriaal dat je nodig hebt om deze proefjes uit te voeren vind je eveneens in de doos, van windmolens tot een waterkringloopmodel en rietjes, om maar eens wat te noemen. Bij bepaalde proefjes heb je daarnaast nog wel andere zaken nodig, zoals lijm, plakband, zonnebloempitten etc. Dit staat altijd bovenaan de proef vermeld, zodat je niet halverwege tot de ontdekking komt dat je iets mist.
 
De proefjes zijn redelijk eenvoudig uit te voeren door kinderen vanaf 8 jaar, al dan niet met hier en daar wat hulp. Het laat hen inzien hoe dat nou werkt, energie, en vooral ook hoe je energie kunt produceren zonder het milieu te belasten. Een leuk een leerzaam cadeau, verkoopprijs 15 euro.
 

Wij zetten met het oog op de naderende feestdagen het leukste (nieuwe) speelgoed voor je op een rijtje. Check snel het complete overzicht, en hou onze site in de gaten voor meer.