Geen categorie

Go! Gorilla

Al ligt de Bokito hype al weer een tijdje achter ons, het spel Go! Gorilla doet het beter dan ooit, zo meldt fabrikant Goliath. Ze maken overuren om aan de grote vraag te kunnen voldoen, want ook Sinterklaas lijkt het spel in grote getalen in te willen slaan.

Wij waren benieuwd. Is het spel nu echt zo leuk, of speelt Go! Gorilla gewoon slim in op de apenrage die Bokito ontketende? Het spel is bedoeld voor 2 tot 4 spelers van 4 jaar en ouder. De gemiddelde speelduur is een kwartiertje, wat het zowel voor kinderen als ouders een beetje leuk houdt.

Het idee is niet zo moeilijk: zorg dat je aapjes slingerend door de bomen naar de overkant komen. Apart is echter dat je dit niet doet op een plat speelbord, maar dat je een heus (electronisch) oerwoud hebt staan. Tel daar nog eens de spanning dat je aapje, op weg naar de overkant, uit zijn boom kan worden ‘gewipt’, en een hilarisch tijdverdrijf voor kleine kinderen is geboren. Niet educatief, vreselijk verantwoord of anderszins bijdragend aan de opvoeding, wél gewoon ontzettend leuk en grappig. En dat mag ook wel eens.

Go Gorilla
Bestel via Bol.com: Go Gorilla
Goliath