Geen categorie

Erwtensoeptocht in park Berg en Bos

Zin in een stevige wandeling en daarna lekkere erwtensoep? En als toetje even rondlopen in de Apenheul, die normaal in deze periode gesloten is voor publiek? Dat kan op zondag 4 februari.

Dan houden IVN en Apenheul namelijk weer de traditionele Erwtensoeptocht in park Berg en Bos. Deze gratis tocht start tussen 13.00 en 14.00 uur bij de hoofdingang van park Berg en Bos aan de J.C. Wilslaan in Apeldoorn. De mensen die de tocht hebben gelopen – er zijn net als bij de Elfstedentocht stempelposten onderweg – worden bij de entree van Apenheul opgewacht met een kom stevige erwtensoep of een beker winters warme chocolademelk. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. En hoewel Apenheul ’s winters is gesloten, opent het park bij wijze van uitzondering op deze winterzondag. Tussen 13.00 en 16.30 uur (let op: 15.30 uur laatste kaartverkoop), kun je het park bezoeken voor de speciale toegangsprijs van vijf euro.

Houd er wel rekening mee dat er in de winter een stuk minder te zien is in Apenheul, bovendien vinden er ook onderhoudswerkzaamheden plaats. Er zijn echter op de plekken waar je apen kunt zien talloze gidsen aanwezig die je wat achtergrondinfo kunnen geven over deze dieren. Daarnaast komt de 5 euro die je als entree betaalt geheel ten goede aan de actie van Europese dierentuinen voor ondersteuning van natuurbehoudprojecten op het eiland Madagaskar.