Geen categorie

Emotify: een spel vol emoticons

Paddington

Hoe we ooit zonder hebben gekund… Er gaat bijna geen dag meer voorbij of we gebruiken wel één of meerdere emoticons. In het spel Emotify komen er heel veel voorbij.

Emotify

Je moet het maar verzinnen: een spel dat in zijn geheel draait om emoticons. Jumbo deed het, en introduceert dit najaar Emotify. Een spel voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar, dat in teams wordt gespeeld.

Elk team (er zijn er twee, van minimaal twee spelers) start met tien emoticon kaartjes. Door aan de draaischijf te draaien wordt bepaald in welke categorie wordt gespeeld: vrije tijd, personen, plaatsen, acties, merken of vrienden. Zodra dit bepaald is schrijft een speler (onzichtbaar voor overige spelers!) op het bordje welk woord in deze categorie hij of zij wil uitbeelden.

En dat uitbeelden… dat doe je met emoticons! En dat valt niet altijd mee. In het begin is het nog aardig te doen, als je tien emoticons tot je beschikking hebt. Maar zodra jouw teamgenoten het woord goed hebben geraden, gaan de gebruikte emoticons uit het spel. Bij het volgende woord heb je dus minder emoticons tot je beschikking, zodat het steeds lastiger wordt. Het team dat als eerste alle emoticons heeft weggespeeld heeft gewonnen.

Emotify

Lastig!

Wij probeerden het spel uit, en vonden het nog knap lastig. Het valt niet altijd mee om de juiste emoticon te vinden, omdat niet iedereen bij dezelfde emoticon dezelfde associatie heeft. Dat maakt Emotify wel extra leuk om te spelen uiteraard. Een potje duurt al snel een half uur, en is een typisch spel om te spelen met grotere kinderen. Het is te koop voor €24,99.