Geen categorie

Een hoesje voor je telefoon: nuttig en trendy

telefoonhoesjes

Bijna niemand gebruikt een mobiele telefoon zonder dat daar een hoesje omheen zit. Terwijl de makers van smartphones hun uiterste best doen hun nieuwe modellen weer een millimeter dunner te maken, doen wij zodra we een nieuw model gekocht hebben al hun werk weer teniet: snel een hoesje eromheen.

Je kan niet zonder hoesje

Een telefoon gebruiken zonder dat er een goed hoesje omheen zit, is vragen om problemen. Een beetje smartphone kost je aardig wat geld, terwijl het eigenlijk een behoorlijk kwetsbaar apparaatje is. Een apparaatje dat je ook nog eens de hele dag met je meezeult, al dan niet veilig opgeborgen. En alhoewel er ook met een hoesje eromheen de nodige smartphones schade oplopen of sneuvelen, kan een goed hoesje er wel voor zorgen dat je minder snel niet te repareren schade oploopt.

Je herkent een goed hoesje aan de stevige randen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een materiaal dat flexibel is en veerkracht heeft. De meeste telefoons lopen namelijk schade op als zij vallen, zeker de hoeken van een telefoon zijn wat dat betreft erg kwetsbaar. Door hier een stootdempende rand omheen aan te brengen, zijn de gevolgen van een val vaak minder groot en zal het scherm net wat minder snel barsten.

Hoesjes kunnen ook trendy zijn

Je koopt een telefoonhoesje vooral ter bescherming van je telefoon. Het eerste punt waar je op moet letten bij aankoop is dus vooral of het exemplaar dat je in gedachten hebt goed beschermt tegen vallen, en liefst ook tegen krassen. Je kunt een hoesje kiezen met een flap over het scherm, zodat ook dit meteen beschermd is, maar ook voor eentje dat alleen om de achterkant van je telefoon gaat.

Naast nuttig, worden telefoonhoesjes ook steeds mooier en trendy. De makers doen erg hun best om aan te sluiten bij de heersende modetrends, zowel qua kleuren als prints en texturen. Leuk, want je loopt er toch een groot deel van de dag mee rond. De meeste aanbieders verkopen al hun verschillende modellen voor alle soorten gangbare telefoons. Zie je dus mooie exemplaren voor een Samsung, dan is de kans groot dat ze er ook als iPhone hoesjes zijn. Let daarbij wel altijd goed op dat je het hoesje dat qua maten precies voor jouw model telefoon gemaakt is koopt. Een ander model hoesje kan op het eerste gezicht redelijk goed lijken te passen, maar kan soms net iets te groot zijn bijvoorbeeld, zodat de telefoon er niet strak in zit. Dat kan ervoor zorgen dat de telefoon uit het hoesje kan vallen, of niet goed beschermd is bij vallen. Zonde!

Volg je graag de trends, of pas je je telefoon graag een beetje op je outfit aan, dan kun je door te kiezen voor niet al te dure hoesjes prima een voorraadje aanleggen en regelmatig wisselen. Zo maak je van een onmisbare accessoire ook een trendy extraatje voor je smartphone.