Geen categorie

Een creatieve fotodecoratie aan de muur

Vind jij het ook zo leuk om een mooi foto, eentje die je dierbaar is, op een groot formaat in je woonkamer op te hangen? Juist zo’n persoonlijke foto, van je gezin of een mooie bestemming die je hebt bezocht, maakt je kamer echt uniek. Wist je dat je in plaats van een ‘normale’ foto ook voor een decoratie kunt kiezen die je zelf grotendeels kunt creëren?

Aan de slag met diamond painting

Er zijn verschillende manieren om een foto om te zetten in een creatieve decoratie voor aan je wand. Wij mochten er eentje uitproberen, en kozen voor een diamond painting. Van Fotocadeau mochten we de diamond painting kits bekijken, en er eentje uitkiezen die bij ons paste. We gingen voor een behoorlijk groot formaat, 70×50 centimeter, zodat het echt een blikvanger kon worden zodra hij klaar was.

Een diamond painting foto koop je niet wanneer je snel iets aan de muur wilt hangen. Ten eerste is de levertijd wat langer dan bij veel andere producten, jouw foto moet tenslotte worden omgezet in een diamond painting, inclusief alle steentjes die daarbij komen kijken. Daarnaast moet je je ook zeker niet vergissen in het werk dat een dergelijk project je gaat kosten. Afhankelijk van hoeveel tijd je per dag erin wilt steken, zal je bij een groot formaat weken of zelfs maanden bezig zijn om het te voltooien. Houd hier rekening mee voor je bestelt.

Wat wel ontzettend leuk is, is dat je je foto als het ware tot leven ziet komen terwijl je bezig bent. De set wordt compleet geleverd, naast het canvas en de steentjes zijn ook alle tools die je nodig hebt om de steentjes op de juiste manier te plaatsen mee geleverd. Rijtje voor rijtje, kleurtje voor kleurtje breng je de steentjes vervolgens aan, om een wat blokkerig geheel stapje voor stapje te zien veranderen in een blinkend kunstwerk, gebaseerd op jouw eigen foto. Neem er vooral lekker de tijd voor, ga niet zitten haasten. Hoe rustiger je werkt, des te mooier het resultaat. Zoals je op de foto’s kunt zien hebben wij ook nog een aardige weg te gaan voor we het schilderij aan de muur kunnen hangen. Tot die tijd beleven we er ook al veel plezier aan, want de voldoening is groot als je weer een stukje van het werk klaar hebt.

Ook creatief aan de slag?

Heb je de smaak de pakken gekregen, en wil je ook creatief aan de slag gaan met een foto? Dan is diamond painting een leuke manier om dat te doen. Je kunt bijna geen fouten maken, en doe je dat toch, dan is het pincet er om je fouten binnen een handomdraai weer te herstellen. Naast een mooi werk voor aan de muur, krijg je er (zeker als je een groot formaat bestelt) ook een leuke, tijdelijke hobby bij.

Er zijn echter meer manieren om creatief met jouw foto aan de slag te gaan, dus kies er vooral eentje uit die bij jou past. Voor alle creatieve decoraties klik je hier, en kun je jouw eigen schilderen op nummer met frame bestellen bij Fotocadeau.