Geen categorie

Duik de onderwereld in met Persona van Soraya Vink

Persona Soraya Vink

Op zoek naar een ruige thriller? Persona van Soraya Vink is een aanrader.

Vrouw zoekt broer

Wat doe je als jonge vrouw als je broer verdwenen is? Hem zoeken, precies. Ook als hij wellicht in handen is gevallen van een drugskartel? Voor Elvira Selas is dat niet eens een vraag. Natuurlijk!

Probleempje is wel dat Elvira bij de politie werkt, op de afdeling Zware Criminaliteit. En dat ze haar leidinggevenden niet op de hoogte stelt van haar actie om terug te keren naar een verleden dat ze liever zou vergeten. Alles om haar broer terug te vinden. Alles. Ook als dat betekent dat zij zelf aan de ‘verkeerde kant van de wet’ moet opereren?

Undercover

Elvira heeft al wat ervaring als undercover-agente, en geen hele beste, helaas. Voor zij in haar huidige baan begint is er een geheime operatie behoorlijk mislukt, zodanig dat zij een jaar van de radar moet verdwijnen. Geen hele slimme actie dus, om zonder toestemming wederom in een nogal schimmige zaak te duiken, en dan ook nog eens in de wereld waar zij zelf als infiltrant actief was. Maar de wegen van Elvira blijken soms ondoorgrondelijk.

Goed!

Persona is een prima thriller, steviger dan we veelal gewend zijn in het geval van een vrouwelijke hoofdpersoon. Soraya Vink neemt je mee naar een rauwe wereld, eentje waar zij zich goed in verdiept heeft. De opbouw van het verhaal is prima, Elvira is op zijn zachtst gezegd een interessante hoofdpersoon, en de verschillende verhaallijnen maken Persona tot meer dan een ‘hap-snap thriller’. Als lezer moet je tegen wat narigheid kunnen, en ervoor waken mensen niet te snel het stempel ‘goed’ of ‘kwaad’ te geven. Want dat je die scheiding niet zo eenvoudig kunt maken wordt gaandeweg wel duidelijk…

Persona – Soraya Vink
ISBN 9789402730906
Harper Collins
€15,- (na 23-1-2019 €17,99)