Geen categorie

De familie pluis

Nijntje is dol op haar familie, en wil hen het liefst heel de dag om haar heen hebben. Dat is ook de gedachte achter het nieuwe Ravensburger spel ‘de familie pluis’, waarin de spelers zo snel mogelijk nijntjes hele familie moeten verzamelen.

De familieleden staan afgebeeld op kaartjes, die aan alle zijden van het vierkante speelbord worden gelegd. En dan is het simpel: je dobbelt, en zet het aantal stappen dat de dobbelsteen aangeeft. Vervolgens pak je een kaartje van het stapeltje dat zich aan die kant van het bord bevindt. Staat er een familielid op dat je nog niet had dan heb je geluk, is de stapel al helemaal op of staat er iemand op je kaartje die je al had dan schiet je weinig op, en mag de volgende speler.

Het spel is bedoeld voor kinderen van 4-10 jaar. De allerkleinste spelers zullen misschien wat hulp nodig hebben, want er zijn best wat spelregels, terwijl grotere kinderen het misschien wat kinderachtig zullen vinden. Het is echter een perfect spel om met het hele gezin te spelen, ook als er kinderen in verschillende leeftijdsgroepen zijn. De oudsten zullen elkaar zoveel mogelijk dwars zitten (pak je de kaart met Snuffie dan mag je een kaartje afpakken van een ander), terwijl de kleinsten ijverig plaatjes gaan verzamelen. Leuk spel, dat ook nog eens zeer compact verpakt is en dus weinig kastruimte in beslag neemt.

Spel Nijn Fam Pluis
Bestel via Bol.com: Spel Nijn Fam Pluis
Ravensburger