Geen categorie

Bracelets Factory van Ravensburger: zelf armbandjes maken

Er komt maar geen einde aan een, als je het ons vraagt, super leuke trend in meidenspeelgoed: creativiteit is het toverwoord!

Bij Ravensburger spelen ze daar goed op in met hun So Styly productlijn. De Bracelets Factory is daar een uitstekend voorbeeld van.

So Styly

So Styly is de lijn van Ravensburger waarin meiden van alles vinden om creatief aan de slag te gaan, waarbij het resultaat vaak een leuk ‘fashion item’ oplevert.

I love Shoes, dat we eerder al uitprobeerden is dit najaar één van de nieuwkomers binnen deze lijn, en direct een groot succes. De hoogste tijd om ook het andere nieuwe product, de Bracelets Factory, eens wat beter te bekijken.

Bracelets Factory

Bracelets Factory, verpakt in een lekker grote, kleurrijke doos, is geschikt voor meiden vanaf een jaar of acht. Er zitten veel kleine kraaltjes in de verpakking, 1000 om precies te zijn (althans, dat belooft de doos, we hebben het niet nageteld, maar veel zijn het er!) en het werk vereist een al aardig ontwikkelde motoriek, zodat het bij kinderen jonger dan acht net wat te frustrerend kan worden.

Naast die 1000 kralen vind je zeven kleuren draad in de verpakking, een aantal hangertjes en slotjes, lint, lak en een aantal andere accessoires. Maar het draait natuurlijk allemaal om het weefraam, chique uitgevoerd in roze en paars.

Bracelets Factory Ravensburger So Styly

Misschien had je vroeger zelf als kind ook wel een weefraam in huis, of maakte je het zelf met behulp van een stuk karton en wat touw. Eigenlijk verschilt dat nauwelijks met het weefraam in de Bracelets Factory, al ziet deze er natuurlijk een stuk mooier uit, en kun je hem dankzij de standaard heel makkelijk in verticale positie zetten. Werkt net wat makkelijker dan hoe we dat vroeger deden. Ook handig: de zuignappen aan de onderkant van het weefraam, zodat het op zijn plek blijft staan als je bezig bent, en de handige opbergvakjes voor kralen.

Armbandjes maken!

In de handleiding vind je voorbeelden van heel veel verschillende soorten armbandjes. Sommige worden helemaal geweven, andere combineren weven en knopen. De uitleg hoe je ze maakt staan in het boekje, maar omdat bewegende beelden in dit soort gevallen altijd net wat duidelijker zijn, vind je hierin ook QR-codes die direct verwijzen naar video-handleidingen op internet. Hieronder zie je bijvoorbeeld het Braziliaanse armbandje Emma: daar is over nagedacht.

Bracelets Factory gaat verder waar wij in onze kindertijd stopten. Een weefraam is opeens weer hip, en laten we eerlijk zijn: de armbandjes die je op deze manier kunt maken zijn ook wel érg leuk. Met de inhoud van de verpakking kan je kind behoorlijk lang vooruit, raakt een en ander toch op kun je natuurlijk makkelijk zelf weer nieuwe kralen en draden kopen. Op die manier gaat dit moderne weefraam jaren mee!