Geen categorie

Bouwen met Brickadoo

Kleine bouwvakkertjes opgelet: kinderen vanaf 6 jaar kunnen nu hun eigen huis bouwen! Nou ja, een klein huisje dan. Van Brickadoo zijn er namelijk complete sets, met stenen en cement, waarmee zij lekker aan het metselen kunnen.
 
Wij gingen er mee aan de slag, en waren aangenaam verrast. De sets zijn namelijk erg simpel in gebruik en worden erg compleet geleverd, inclusief bijvoorbeeld een grondplaat, een echt troffeltje en een mengkom. We pakten een zakje ‘cement’ (glutenvrij, gewonnen uit rijst), wat steentjes en bouwden volgens de beschrijving redelijk gemakkelijk een huis, compleet met houten raamkozijnen en al.
 
Nu is iets bouwen erg leuk, maar meestal eindigt het resultaat daarna al snel echter achterin een kast. Eenmaal klaar kun je er namelijk weinig anders mee dan er naar kijken. De Brickaboo bouwwerken (er zijn bijvoorbeeld ook kastelen!) kun je natuurlijk prima gebruiken om een stad mee te bouwen, maar je kunt ze ook hergebruiken. Gewoon even goed onder water houden, en het cement lost op en je hebt je steentjes en houten onderdelen weer klaar voor een nieuw bouwwerk!
 
De Brickadoo bouwdozen zijn er vanaf 12 euro, en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Afhankelijk van de motoriek van je kind kan het op deze leeftijd nog wel wat hulp nodig hebben. 
 

Wij zetten met het oog op de naderende feestdagen het leukste (nieuwe) speelgoed voor je op een rijtje. Check snel het complete overzicht, en hou onze site in de gaten voor meer.