Geen categorie

Bijtje Prik

Mortdecai

Spellen voor jonge kinderen moeten niet te lang duren, en simpele spelregels hebben. Wij bekeken of Bijtje Prik dat goed heeft begrepen.

Bijtje Prik

Bijtje Prik is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, en komt uit de Elefun & Friends lijn van Hasbro. Een snelle blik op de spelregels leert ons dat aan een belangrijke vereiste is voldaan: de regels zijn heerlijk simpel. Mooi zo!

Het spel draait erom dat de spelers om de beurt een honingraatje uit de bijenkorf pakken. Heel voorzichtig! Als je het honingraatje weet te bemachtigen, mag je het houden en mag de volgende speler een kans wagen. Maar heb je de bij boos gemaakt, en vliegt hij op je af? Dan ben je af.

Bijtje Prik

Eenvoudig

Bijtje Prik is een spel met eenvoudige regels, die kleuters prima kunnen volgen. Of ze dat ook altijd willen is het volgende, dus is het wel raadzaam toezicht te houden. Dan kun je ingrijpen als kinderen voor hun beurt willen spelen, of weigeren te accepteren dat ze af zijn, om maar eens wat te noemen.

Bijtje Prik

Dat de bij kan bewegen, en je zomaar kan ‘pakken’, maakt het spel lekker spannend, keer op keer opnieuw. Het verloop blijft steeds onvoorspelbaar, en dat is precies waar jonge kinderen van houden. Voor ouders is het fijn om te weten dat het spel binnen een paar minuten afgelopen kan zijn, en zeker geen uren zal kosten. Al zal na afloop van het spel regelmatig ‘Nog een keer?’ klinken, voorspellen wij…