Game

Zet zelf een record

Het Guiness Book of Records spreekt bij menigeen tot de verbeelding, en er zijn heel wat kinderen die maar wat graag een record zouden willen neerzetten of breken. Da’s nog niet zo makkelijk, maar dankzij GUINNESS WORLD RECORDS: The Videogame kun je nu wel flink oefenen.

Je vindt in dit spel (Wii of Nintendo DS) tal van mini-games die geinspireerd zijn op een Guiness Record, zoals telefoonboek scheuren, wasmachine werpen, schapen scheren of watermeloenen stuk slaan met je hoofd. Het is aan jou om een zo hoog mogelijke score neer te zetten, en zo te zien of je de beste van de wereld of, om klein te beginnen, van bijvoorbeeld jouw familie of zelfs regio bent.

Met name het willen breken van de reeks gezette records (van jezelf of anderen) is een verslavende factor in deze game, naast het ‘pimpen’ van jouw speler door middel van items die je unlockt tijdens het spelen. Ook verdien je tijdens het spelen virtueel geld, waarmee je extra games kunt vrijspelen of items voor je poppetje kunt kopen. De bediening voor het Wii spel dat wij getest hebben is simpel, en voor kinderen vanaf een jaar of 6 prima te doen. Helaas is het spel niet in het Nederlands beschikbaar, zodat er zeker tijdens de eerste keren spelen wel wat hulp nodig is van een volwassene. Al met al een leuke game voor jong en oud, dat dankzij de vele onderdelen en het steeds weer opnieuw willen breken van nieuw neergezette records niet snel zal gaan vervelen. Verkoopprijs (Wii en DS): 39,95 euro.

Leuke extra: via deze site krijg je alvast een voorproefje van de game, en kun je alvast aan de slag met wat watermeloenen…

Guinness World Records, The Videogame Wii
Bestel via Bol.com: Guinness World Records, The Videogame Wii
Warner Bros