Game

Sea Park Tycoon

Sea Park Tycoon is een spel voor de Nintendo DS waarmee je als speler een eigen zeepark uit de grond kunt stampen én dit vervolgens deugelijk zal moeten runnen. Dat betekent dus niet alleen leuke zeedieren aanschaffen, maar ook zorgen dat zij in het juiste verblijf kunnen wonen en de verzorging krijgen die zij nodig hebben bijvoorbeeld. Daarnaast is het zaak om genoeg bezoekers te trekken en hen van alle gemakken te voorzien: eten, drinken, bankjes… zij willen wel een beetje comfortabel hun dag doorkomen!
 
Dit soort ‘tycoon’ spellen is niet nieuw, iedereen die eerder soortgelijke spellen heeft gespeeld weet dat het nog niet meevalt om een pretpark fatsoenlijk te laten draaien. Aan alles moet je denken: personeel, reclame, voorzieningen, de juiste entréeprijs en natuurlijk je attracties, in dit geval de dieren.
 
Sea Park tycoon biedt je verschillende mogelijkheden om te spelen. In eerste instantie raden wij absoluut het ‘vrij spelen’ aan, waarin je alle mogelijkheden in je eigen tempo rustig kunt ontdekken. Heb je dat een beetje onder de knie, dan kun je je wagen aan 1 van de scenario’s, waarin je bepaalde doelstellingen moet behalen.
 

Het spel is te spelen in verschillende talen, waaronder het Nederlands, waardoor kinderen er snel zelf mee aan de slag kunnen. Leuk is dat zij spelenderwijs ook veel leren over de verschillende dieren: als zij eenmaal zelf hebben ondervonden wat een pinguin voor behoeftes heeft, zullen zij dat minder snel vergeten dan wanneer ze het in een boekje lezen. Het spel is, ondanks de grotendeels grafische besturing (herkenbare en logische icoontjes) nog best pittig, en daardoor gemiddeld geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Maar, ook voor oudere kinderen en zelfs volwassenen is het een erg leuk spel, en soms een flinke kluif! De verkoopprijs bedraagt 29,95 euro. 

Wij zetten met het oog op de naderende feestdagen het leukste (nieuwe) speelgoed voor je op een rijtje. Check snel het complete overzicht, en hou onze site in de gaten voor meer.

Sea Park Tycoon
Bestel via Bol.com: Sea Park Tycoon
Foreign Media Games