Gadget winnen

Win een beveiligingspakket van G DATA

We weten het allemaal: tijdens het werken op je computer kan er van alles misgaan. Virussen, spam, kinderen die sites bezoeken die niet voor hun ogen geschikt zijn…
Om je daartegen te beschermen mogen we van G DATA vandaag een tweetal beveiligingspakketten weggeven. G DATA InternetSecurity voor mini-notebooks is speciaal ontwikkeld voor de zo populaire mini-notebooks, terwijl G DATA TotalCare een totaaloplossing biedt voor de pc of laptop die je het meest gebruikt, of die je extra goed wilt beschermen.
Wil jij kans maken op deze prijs? Vul dan onderstaand formulier volledig in, en vermeld bij ‘Antwoord’ het pakket van je keuze (mini-notebooks of TotalCare).

Deze actie is afgelopen. Alle prijzen uit de jubileummaand worden in de maand oktober naar de winnaars verstuurd. Hou de post in de gaten!

Ook iedereen die niet wint wil G DATA graag beschermen, en dus ontvingen we van hen een aantal handige tips om veilig te shoppen op internet.
1. Shop alleen online bij bekende winkels die een goede reputatie hebben. Koop je voor het eerst in een online shop, zorg er dan voor dat je zeker weet dat de winkel betrouwbaar is. Zoek eens op de naam van de winkel om te kijken of er recensies of negatief nieuws te vinden is.
2. Als gevraagd wordt om persoonlijke informatie op te geven (bijvoorbeeld je bankrekeningnummer), controleer dan in de adresbalk van je browser of het adres van de online winkel begint met: https://.
3. Maak alleen geld over naar buitenlandse bankrekeningen als je de ontvanger persoonlijk kent.
4. Betaal via betaalsystemen waarbij je je betaling kan intrekken. Voor betalingen met creditcard kun je bij je creditcardbedrijf aangeven dat rekeningen van bepaalde bedrijven niet betaald moeten worden. Automatische betalingen die je overmaakt via je eigen bankrekening kun je intrekken binnen 30 dagen.
5. Controleer je afschriften regelmatig op onregelmatigheden.
6. Gebruik je gezonde verstand: als een nieuwe versie wordt aangeboden van een product dat nog niet uit kan zijn, of als producten heel goedkoop of heel snel leverbaar zijn, is het te mooi om waar te zijn. Niet vertrouwen dus!
7. Zorg dat je up-to-date beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd en dat de optie ‘http-scanning’ is geactiveerd.  Bij deze optie wordt de inhoud van webpagina’s gecontroleerd en besmette pagina’s worden geblokkeerd.
8. Voor netbooks en computers zonder CD-drive kun je ook de USB stick met antivirussoftware van G DATA gebruiken; G DATA InternetSecurity voor Mini-Notebooks.