Gadget

Spinnen vangen met de BugAway!

BugAway

Het is herfst. En dat zie je niet alleen aan de vallende blaadjes, maar ook aan de knoeperds van spinnen die overal opduiken. Ieuw! Heeft zo’n monster zich in jouw huis gevestigd, dan kun je hem ‘gedwongen laten verhuizen’ met de BugAway spinnenvanger. Wij probeerden hem uit!

BugAway Spinnenvanger

Jaja, spinnen zijn heel nuttige beestjes. Ze doen geen vlieg kwaad, figuurlijk althans, en eten vervelende muggen en steekvliegen op. En ach, zolang ze buiten blijven, en hun web niet zo plaatsen dat we er ‘s morgens met ons gezicht in terechtkomen, kunnen we ze ook best hebben.

Probleem is echter dat ze juist in de herfst opeens massaal naar binnen lijken te komen. Alsof de complete spinnenpopulatie opeens in beweging komt. Dat is ook zo: in deze tijd van het jaar verlaten spinnen hun normale schuilplaats, om op zoek te gaan naar hun partner. En tja, die kan zich zomaar in jouw huis bevinden!

Wij hebben al heel wat diervriendelijke pogingen gedaan om inwonende spinnen weer naar buiten te brengen, maar echt handig werd het nooit. Gedoe met een bekertje, waar de spin dan precies weer uitkroop als je ermee naar buiten liep. Zo over je hand… Brr! De BugAway spinnenvanger schijnt wél perfect te werken, en dat probeerden we natuurlijk uit.

BugAway

Zo simpel!

Het werkt eigenlijk heel simpel. Als er een spin over de muren, vloeren of plafonds wandelt, zet je de BugAway er op. Met het open gedeelte van de kelk, uiteraard, die je via het handvat kunt bedienen. Heb je de spin te pakken, dan draai je de kelk voorzichtig dicht, en klaar: de spin zit gevangen. Zo veilig weggestopt is hij lang zo eng niet meer!

Waar laat je de spin vervolgens? Buiten! Zet de BugAway op de grond, draai de kelk open, en laat de spin rustig eruit wandelen. Jij blij, spin blij!

Kopen?

De BugAway spinnenvanger is te koop via Vivara, en is er al vanaf €12,99. Wij kozen voor de lange variant, met een steel waarmee je tot aan het plafond kunt komen. Het is nu al ons favoriete accessoire voor de herfst!