Gadget Getest

Lifestylelog test de RoboMop

Wij zijn altijd wel in voor een gadget, zeker als het er eentje is die je kamer schoon maakt. Vol enthousiasme pakten we de kans om een RoboMop te testen!

Voor wie de RoboMop nog niet kent: in een frame, voorzien van een doekje, stop je een oplaadbare bal. Deze beweegt de ring met het doekje je kamer door (werkt uiteraard alleen op gladde vloeren!) en maakt schoon, terwijl jij lekker op de bank zit, of zelfs niet eens thuis bent.

De nieuwe groene uitvoering is voorzien van een wasbaar microvezel doekje, je hoeft dus niet steeds nieuwe doekjes te kopen. Binnen een uur stof dit handige hulpje 60 m³, en door zijn redelijk platte vorm komt hij zelfs onder veel kastjes en andere meubels. Ondanks zijn ronde vorm komt hij ook prima in de hoekjes, zo luidt de belofte, dankzij de flexibele en zachte basis.

Na een paar uurtjes opladen is het zover: we laten de RoboMop vrij! Redelijk hysterisch rolt de bal over de vloer, waarvan wij dachten dat hij aardig schoon was. Botsen doet hij ook, maar gelukkig is de eerdergenoemde basis inderdaad flexibel en zacht, en richt hij geen schade aan aan meubels of ledematen. Het ziet er best grappig uit, zo’n groen ‘monster’ dat door de kamer rolt!

robomop2

Qua schoonmaakresultaten valt onze nieuwe beste vriend ook niet tegen. Nee, hij neemt niet het werk van een stofzuiger over, maar eerder dat van een vloerwisser als Swiffer. Haren (fijn bij huisdieren!) en stof, dat is wat we na zijn dagelijkse ronde aan het doekje vinden.

Natuurlijk, als je zelf even een wisser door je huis haalt ben je waarschijnlijk eerder klaar dan wanneer je de RoboMop zijn werk laat doen. Een uurtje is hij wel bezig voor een gemiddelde woonkamer, en hou er rekening mee dat hij geen drempels aan kan, en eventueel nog wel eens even klem kan komen te zitten in een krappe ruimte. Maar het idee, zelf niks hoeven doen en toch een schone kamer, dat spreekt ons meer dan aan. Een hartstikke leuke gadget dus, die je ook nog eens een stofvrij huis oplevert, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen!

Je koopt deze RoboMop voor 34,95 euro bij o.a. Wehkamp, FonQ, Coolblue, MediaMarkt, EuroTV.nl en Bol.com.