Gadget

Lekker puzzelen!

Eigenlijk is er maar 1 periode in het jaar waarin wij spontaan zin krijgen in puzzelen, en dat is die rond de feestdagen. Want wat is er nu idyllischer dan onder het genot van kerstliedjes, warme chocomel en banketstaaf aan de eettafel zitten met een enorme legpuzzel?

Om het plaatje compleet te maken zou je natuurlijk eigenlijk moeten kiezen om een Zwitsers sneeuwlandschap in elkaar te puzzelen, maar wil je ook weer niet té ver gaan met je kneuterige stemming dan is de Mirror Image Puzzle van Ravensburger misschien wel iets. De afbeelding die je op de doos van deze puzzel ziet is niet degene die je ook in elkaar moet leggen. Nee, de afbeelding is in spiegelbeeld!

Op zich lijkt het niet moeilijk, je weet tenslotte waar de objecten ongeveer staan ten opzichte van elkaar, maar na een tijdje puzzelen kun je er redelijk wanhopig van worden. Die auto staat op het voorbeeld aan de linkerkant, met de voorkant naar rechts met aan zijn linkerkant een vliegtuig. Ehm, hoe en waar moet ie dan in de puzzel komen? Niet aan te raden voor mensen met weinig geduld, maar wel ontzettend grappig om eens te proberen als je een avond niks te doen hebt. Te koop voor ongeveer 14 euro.