Gadget

Kun jij aan de slag bij CSI?

Heb jij zoveel afleveringen van CSI gezien dat je het idee hebt dat je zelf inmiddels ook moeiteloos de zwaarste misdrijven op kunt lossen? Dan ben je, net als wij, vast enthousiast over het onlangs verschenen ‘CSI: Hard Evidence’ spel voor de Wii. Hierin mag je aan de slag met 5 moordzaken waarin niets is wat het lijkt, maar hé, daar draai je je hand natuurlijk niet voor om!

Dat het echter nog niet zo makkelijk is blijkt al snel nadat je het spel gestart hebt. Je loopt als ‘newbie’ een beetje verloren rond op de crime scene, en het duurt even voor je in de gaten hebt waar je bewijsmateriaal kunt verzamelen, en wat je er zoal mee kunt doen. Wanneer dat gelukt is, ga je naar het lab om het een en ander te analyseren en bestuderen, en om uiteindelijk natuurlijk de zaak op te lossen! Dat zal je altijd lukken, al kostte het ons wel de nodige moeite. Dit komt niet zozeer door de moeilijkheid van de zaken, maar vooral doordat je alle technieken en mogelijkheden wel even onder de knie moet krijgen.

Het spel is in het Engels, en dat is soms lastig. Het is echter natuurlijk wel een stuk beter dan wanneer je favoriete CSI karakters, die een rol spelen in dit spel, opeens nagesynchroniseerd Nederlands zouden spreken. De animaties zijn leuk, maar niet vreselijk flitsend. En dat geldt eigenlijk ook voor het spel: leuk, je bent er zo een paar uur mee bezig, maar CSI op tv blijft leuker. Al is het maar omdat je dan lekker kunt zeggen ‘Ja, dat wist ik wel!’, in plaats van dat je zelf een zaak op moet lossen…

CSI: Hard Evidence voor de Wii kost 29,99 euro, is geschikt voor 16 jaar en ouder en wordt uitgegeven door Ubisoft.

CSI - Crime Scene Investigation: Hard Evidence
Bestel via Bol.com: CSI – Crime Scene Investigation: Hard Evidence
Ubisoft