Food

Lekker snacken en ondertussen goed bezig zijn

Foodello

Jaarlijks wordt er door onszelf, maar zeker ook door winkels, producenten, importeurs en groothandels enorm veel voedsel weggegooid. Zonde! Veel ervan is namelijk prima te eten, niets mis mee, maar om een of andere niet in de schappen beland, of niet meer verkoopbaar. Er komen steeds meer initiatieven om zo veel mogelijk van dat voedsel te redden. Foodello is daarvan een goed voorbeeld.

De kortingen lopen lekker op

Wie de website van Foodello voor het eerst bekijkt, ziet meteen dat de prijzen hier enorm laag zijn. De kortingen lopen op tot 60% van de winkelwaarde, en dat is flink. Bovendien zijn er vaak nog extra aanbiedingen, zoals een aantal producten die voor slechts 1 cent de deur uit gaan.

Hoe dat kan? Foodello koopt partijen op die om welke reden dan ook niet (meer) in de winkels liggen. Restpartijen, van producten die bijvoorbeeld uit het assortiment gaan. Producten waarvan de uiterste verkoopdatum in zicht komt, dat soort zaken. Allemaal nog prima spullen, die nu alsnog gekocht en gebruikt kunnen worden, in plaats van dat zij worden weggegooid. Het assortiment bestaat vooral uit verpakte levensmiddelen, waaronder veel snacks en snoep. Wil je daarvan een flinke voorraad inslaan, dan ben je hier dus op het juiste adres.

Foodello

Wat kun je kopen voor 35 euro?

Wij mochten Foodello zelf uitproberen, en eens zien wat we voor 35 euro allemaal konden kopen. Het resultaat zie je op de foto’s: heel veel! Omdat het assortiment steeds wijzigt, heeft het weinig zin om de precieze producten te gaan benoemen; grote kans dat er nu al weer andere dingen te koop zijn. Je ziet in ieder geval wel dat er aan chocolade en ander lekkers geen gebrek is! Bij alle producten staat duidelijk de houdbaarheidsdatum al direct op de site vermeld. Soms is deze nog maar heel kort, zodat je even goed na moet denken of je het voor deze datum nog op gaat maken. Maar regelmatig is deze ook echt nog behoorlijk lang, meerdere maanden, zodat je meer dan genoeg tijd hebt om ervan te genieten.

Door je snoep en snacks op deze manier in te kopen, bespaar je om te beginnen veel geld. Mooi meegenomen! Maar daarnaast zorg je er ook nog eens voor dat de voedselverspilling weer een beetje meer wordt teruggedrongen. Wat jij koopt is in ieder geval niet voor niets geproduceerd, en wordt niet weggegooid. Ook op dat vlak ben je dus goed bezig!