Film

School stom? Op Netflix niet!

Alle basisscholen zijn nu weer een paar weekjes bezig, en lang niet alle kinderen zijn daar even blij mee. Terwijl het zo leuk kan zijn!

Nu het nieuwtje van de nieuwe klas, de nieuwe juf en de nieuwe schriften er wel een beetje af is, zakt bij heel wat kinderen ook de motivatie wat in. Logisch, want na een ruime maand vakantie valt het ook niet mee om weer iedere dag in de schoolbanken te zitten.

Daar is natuurlijk van alles op te verzinnen! Maak van een woensdagmiddag of een weekend een mini-vakantie: doe dingen die je in de vakantie ook deed, zoals lekker naar een zwembad, een ijsje eten of ga eens naar een pretpark of dierentuin nu het daar weer een stuk rustiger is dan tijdens de zomer.

T kan ook leuk zijn!

En, zo weet je kind zelf eigenlijk ook wel: school kan ook leuk zijn! Op dagen dat de sleur even teveel wordt, en school als een saaie aaneenschakeling van beroerde dagen wordt gezien, praat dan eens met je kind over alle leuke dingen die er weer aan gaan komen. Het Sinterklaasfeest, Kerstmis, met misschien wel een boom in de klas, schoolreisjes, schoolfeestjes… op school gebeuren ook leuke dingen!

Netflix

Dat zie je ook terug in de films en series op Netflix. In High School Musical, Monsters University en Wayside bijvoorbeeld speelt het leven zich ook op school af… en da’s hartstikke leuk! En even lekker tv kijken, op een moment dat dat jou en je kind goed uitkomt (hét grote voordeel van Netflix), is ook prima om na een lange dag even te ontspannen natuurlijk.