Film

Kidslog bekijkt The Queen op Netflix

Het heerlijke aan Netflix is dat het je als drukbezette moeder zo makkelijk wordt gemaakt om allerlei films die je al tijden wilde zien nu eens te bekijken.

We kennen het allemaal wel toch? Lange dag, kinderen op bed, eindelijk tijd voor jezelf. Eens zien of er nog wat leuks op tv is. Niet dus. Op Netflix, dat we nu een ruime maand proberen, heb je dat probleem niet. Het aanbod is groot en wordt zeer regelmatig uitgebreid, er is dus altijd wel wat te zien. Op onze meest recente ‘bankhangavond’ viel de keus op The Queen.

Eigenlijk een film die we al lang hadden moeten bekijken, maar ja, het kwam er maar niet van. En dus gaan we er nu lekker voor zitten! De film komt uit 2006, en draait natuurlijk om Queen Elizabeth, geweldig gespeeld door Helen Mirren. Het verhaal begint in 1997, als Tony Blair de verkiezingen wint. Het is ook het jaar dat Diana om het leven komt, wat zorgt voor roerige tijden aan het Britse hof. We hebben het destijds allemaal op tv gezien, men had het knap moeilijk om zichzelf een houding aan te meten en op de juiste manier met de dood van Diana, en de rouw van het Britse volk om te gaan.

Een interessant moment voor een film dus! Gebaseerd op de gebeurtenissen van destijds, maar met natuurlijk wel heel wat vrijheid van de filmmakers. Zo betwijfelen we of Elizabeth écht wilde aftreden, om maar eens wat te noemen. Neemt niet weg dat je als kijker toch het gevoel hebt een kijkje te nemen in het oh zo spraakmakende Britse koningshuis, en daar genieten we van! Een fijne film, en nu lekker makkelijk te kijken met een Netflix abonnement.