Film

Ernst en Bobbie in de bioscoop

Op zoek naar een leuk uitje voor de komende voorjaarsvakantie? Voor Ernst en Bobbie hoef je nu niet meer naar het theater, maar kun je ook in de bioscoop terecht. Deze week ging hun eerste speelfilm, Ernst, Bobbie en de geslepen Onix in première.

Wolter Onix is een beetje rare man: hij wil een prachtig bos laten omkappen om er een asfaltfabriek neer te zetten. Zijn droom is om heel Nederland en België te asfalteren, zodat hij geen last meer heeft van vieze dieren, planten en bomen. Dat gaat Ernst en Bobbie te ver. In een tv-uitzending vragen ze Wolter Onix om te stoppen met zijn plannen. De geslepen zakenman gaat akkoord, maar op drie voorwaarden: Ernst en Bobbie moeten de Gouden Microfoon opsporen en binnen drie dagen een popconcert met de wereldberoemde ster MC Big Time organiseren voor maar liefst veertigduizend mensen. Zal dat hen lukken?

De film heeft een ‘kindvriendelijke’ speelduur van een ruim uur en is geschikt bevonden voor alle leeftijden. Meer info vind je op de speciale site.