Featured Travel

Pony Vakantie op Center Parcs Erperheide

Tijdens je hele vakantie een eigen pony voor de deur: dat is bijzonder! Wij werden uitgenodigd om op Center Parcs Erperheide een Pony Vakantie te beleven en doen verslag.

Pony Vakantie

Op Center Parcs Erperheide kun je iets nieuws beleven: de Pony Vakantie. Begin juni vond de introductie van deze mogelijkheid plaats, met de opening van de Pony Ranch, en daar waren wij bij!

Speciaal voor deze Pony Vakantie is er een ranch gebouwd, waar alleen de gasten die in de speciale cottages mét pony verblijven, toegang tot hebben. De ranch grenst aan de achtertuin van de tien huisjes die met pony te boeken zijn, en die voor deze gelegenheid ook in een pony thema zijn gedecoreerd. Heel exclusief: niemand anders dan jijzelf en de verzorgers van Center Parcs komen tijdens je verblijf aan je pony, je hoeft hem niet te delen met andere gasten.

Pony Vakantie Erperheide

Op de dag van aankomst kun je je pony al even zien op de nabijgelegen ponyweide, maar het echte feest begint de dag erna. Bij het inchecken krijg je een programma mee, en kun je zien op welke tijden je op de ranch verwacht wordt. De dag begint om 9.30, als je de pony van de weide naar de ranch mag rijden. Het eerste ritje, meteen door het park, heel stoer! De pony’s zijn kinderen gewend, en zijn hartstikke lief. De hele dag mag je je pony vervolgens verzorgen, eten geven, mooi maken en als je wilt onder begeleiding van je vader of moeder een ritje maken op het pony terrein.

Pony Vakantie Erperheide

Natuurlijk zorgt Center Parcs voor de juiste uitrusting, waaronder de verplichte cap, maar ook voor goede borstels en elastiekjes, zodat je manen van de pony kunt vlechten. Echte pony fans zijn op deze manier met gemak de hele dag bij hun pony te vinden, net als de instructeurs die de hele Pony Vakantie met veel plezier en toewijding begeleiden. Aan het eind van je verblijf krijg je natuurlijk een diploma en medaille, zodat je aan iedereen kunt laten zien hoe goed je voor je pony gezorgd hebt. Het is bijzonder om te zien dat het afscheid sommige kinderen na een weekend al snel zwaar valt: de band met de pony is behoorlijk sterk geworden in een paar dagen tijd! Gelukkig hebben ouders volop de gelegenheid om foto’s te maken van hun kind en de pony, als mooie herinnering.

Pony Vakantie Erperheide

Er is meer!

Om 16.30 eindigt iedere dag het ponyprogramma, en gaan de dieren (onder begeleiding van de kinderen natuurlijk!) terug naar de wei. En da’s maar goed ook, want dan is er nog genoeg tijd om ook alle andere leuke dingen op de Erperheide te ontdekken! Erperheide is geen enorm groot park, het is redelijk compact te noemen, maar biedt wel volop faciliteiten. Er zijn verschillende kindvriendelijke restaurants, een goed verzorgde Market Dome met prachtige vissen, een Aqua Dome met wildwaterbaan en verschillende glijbanen, en natuurlijk de BALUBA!

Inmiddels heeft iedere stad wel een indoorspeeltuin, maar Center Parcs was nog niet eens zo heel lang geleden een echte trendsetter met de opening van de BALUBA. Een lekker grote hal, met genoeg speelmogelijkheden voor kinderen tot ongeveer 10 jaar oud. Fijn als het slecht weer is, maar ook om de kinderen nog even hun energie kwijt te laten raken voor het slapen gaan. Fijn voor ouders: er is hier een terras met horeca aanwezig! Toch liever buiten spelen? Kan ook! Er zijn speeltuinen, een sportveld en heel veel outdoor activiteiten. Ook erg cool is de Kids Safari, waarbij kinderen hun eigen jeep mogen besturen. Vooruit, achteruit, sturen en remmen: alles moeten de kinderen zelf doen, waarbij ze kunnen kiezen tussen verschillende avontuurlijke routes door het park. Bang dat je kind brokken zal maken? Niet nodig! Als ouder loop (of ren!) je achter de jeep aan, met een speciale sleutel in je hand. Eén druk op de knop en het autootje komt tot stilstand.

Kids jeep safari Center Parcs Erperheide

Leuke toevoeging

Erperheide was al een enorm kindvriendelijk park, maar met de toevoeging van de Pony Vakantie is het aanbod voor kinderen nog completer en unieker geworden. Het goed in elkaar gezette programma is de droom van iedere kleine amazone, en we zijn dan ook niet verbaasd dat de boekingen binnenstromen, zoals de parkmanager ons trots vertelde. Leuk gedaan door Center Parcs! Meer informatie over de Pony Vakantie lees je op de site van Center Parcs.