Featured Travel

Kidslog bezoekt Landal Stroombroek

Het leuke aan de parken van Landal GreenParks is dat ze allemaal verschillend zijn. Landal Stroombroek is daarvan een perfect voorbeeld.

Landal Stroombroek is een middelgroot bungalowpark, met 225 vrijstaande bungalows, gelegen in Braamt, vlakbij Doetinchem. Het park ligt aan de voet van de Montferlandse heuvels, maar is zelf vlak en erg overzichtelijk opgebouwd. De ‘straatjes’ en hofjes geven iedere hoek van het park een knus en herkenbaar uiterlijk.

Mooie ligging

Wij bezoeken Landal Stroombroek in de herfst, en zien bij aankomst op het park direct één van de grote troeven: de grote recreatieplas. In de herfst is deze vooral prima geschikt om een flinke wandeling (ruim 2 kilometer, over een prima aangelegd pad) omheen te maken, of om op het strandje te vliegeren, maar in de zomer is het hier heerlijk zwemmen en spelen. Hier bevindt zich trouwens ook de grootste waterskibaan van Nederland, voor wie van een beetje actie houdt!

Loop je vanaf het park een stukje om die plas heen, dan kom je bij het Land van Jan Klaassen, een speelpark waar vooral kinderen tot een jaar of 8 zich urenlang perfect kunnen vermaken. Omdat het speelpark op loopafstand ligt is dit het perfecte uitje voor jonge gezinnen, zeker omdat je bij het tonen van je bungalowsleutel 20% korting krijgt op de toegangsprijs. Zeker een bezoekje waard, misschien zelfs wel meer dan één!

Landal Stroombroek

Op het eerste gezicht lijkt Landal Stroombroek niet een park met super veel faciliteiten. Maar schijn bedriegt! In het stijlvolle hoofdgebouw bevinden zich een aardig zwembad, een restaurant, snackbar, supermarkt en kleine, maar heel gezellige indoorspeelplaats. In de kelder van dit gebouw bevinden zich de bowlingbanen, en wordt er voor de liefhebbers regelmatig een potje lasergamen georganiseerd. De lichten gaan uit, de muziek aan, wie zal de meeste punten weten te halen? Lasergamen is één van de populairste activiteiten die hier voor wat grotere kinderen worden georganiseerd, terwijl de kleintjes zich prima vermaken met o.a. diverse spelletjes en knutselactiviteiten. En natuurlijk komt Bollo ook regelmatig langs!

Ook voor ouders

Als de kinderen zich vermaken, dan hebben de ouders ook een fijne vakantie. Klopt. Maar een faciliteit die er speciaal voor ouders is, kunnen wij ook altijd wel waarderen. Op Landal Stroombroek kun je je lol op!

Op het terrein bevindt zich namelijk Palestra Sauna, Beauty & Body, een mooi complex met saunafaciliteiten, Thalasso Fish Spa, mogelijkheden voor beauty- en bodybehandelingen (zelfs een kapper!), zonnebank en hydro jet. Bungalowgasten krijgen 50% korting op de entree. Tot 2 januari 2015 is de toegang tot de sauna voor parkgasten zelfs gratis.

Heerlijk, eenmaal in Palestra waan je je in een andere wereld, zeker niet eentje die je in een bungalowpark zou verwachten. De aardige dames van Palestra, die zich in het centrumgebouw direct naast de receptie bevinden, helpen je met het kiezen en boeken van de juiste behandeling en staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Niet alleen de kinderen, maar ook wij hebben op deze manier de tijd van ons leven!

stroombroek2

De bungalows

Op Landal Stroombroek vind je verschillende accommodaties, geschikt voor 4 t/m 6 personen. Wij verblijven in een bungalow van type 4AM. Een vrijstaande, zeer ruimtelijk ogende bungalow met een mooi hoog dak. De woonkamer lijkt hierdoor enorm groot en licht, heerlijk! De slaapkamers en badkamer zijn krapper, dat vereist soms wat improvisatievermogen. Erg hinderlijk vinden we dat niet, al zou iéts meer ruimte wel prettig zijn geweest.

Bij de bungalow kun je 1 auto parkeren, wat ervoor zorgt dat er altijd wel wat verkeer op het park is. Even opletten met kleine kinderen dus, al zijn de paden zo breed en overzichtelijk dat we tijdens ons verblijf geen gevaarlijke situaties hebben gezien.

Landal Stroombroek heeft iets dat we nog niet eerder op een bungalowpark zijn tegengekomen, terwijl uit onderzoek zo vaak blijkt dat steeds meer vakantiegangers eigenlijk niet zonder willen: gratis Wi-Fi internet! En dan niet zo’n verbinding waar je met 300 man tegelijk op zit, en die niet vooruit te branden is, maar écht goed en stabiel internet. Het kan dus wel, wat een verademing!

Voor het hele gezin

Door de ligging aan de recreatieplas, de nabijheid van het Land van Jan Klaassen (check buiten het hoogseizoen wel even de openingstijden) en de aanwezigheid van het Palestra complex, is Landal Stroombroek een park dat écht voor het hele gezin geschikt is. Het centrumgebouw is niet het grootste dat we ooit gezien hebben, ook de indoorspeeltuin is niet enorm, maar alle ruimte wordt goed benut, en het enthousiaste recreatieteam maakt van iedere dag een feestje. Al het personeel is zeer gastvrij en vriendelijk, en zorgt ervoor dat je ieder moment van de dag in vakantiestemming verkeert. Stroombroek is niet het bekendste Landal park, maar is wat ons betreft echt een pareltje in het aanbod. Je boekt het via de site van Landal GreenParks.