Featured Gadget Getest

Getest: HP ENVY 100 e-All-in-One printer

Een stylish, compacte all-in-one (dus print, scan en copy) printer, die weinig ruimte in beslag neemt, van afstand bestuurd kan worden én die tal van leuke apps op zijn touchscreen heeft. Toen wij de HP ENVY 100 e-All-in-One printer een maand mochten testen lieten we ons dat geen twee keer zeggen!

De printer is mooi glanzend zwart en inderdaad erg compact. De papierlade is in de printer weggewerkt en steekt dus niet uit. Zodra je gaat printen komt, grote truc, een opvang ‘plankje’ uit de printer, dat ervoor zorgt dat je printwerk niet op de grond valt. Ben je klaar met printen dan verdwijnt deze weer naar binnen. Ook het touchscreen schermpje kun je van de printer af kantelen om beter te bekijken, en weer inklappen om ruimte te besparen. De printer maakt gebruik van 1 zwarte en 1 multicolour cartridge, waar we juist steeds vaker een losse cartridge per kleur gebruikt zagen. Maar ook dat scheelt weer ruimte!

De bediening van het touchscreen schermpje gaat zeer eenvoudig, net als het draadloos verbinden van de printer op je netwerk. Da’s handig, scheelt weer een kabel, en een printer die met een router is verbonden kan gemakkelijk door alle printers en laptops in huis gebruikt worden. Maar ook van afstand kun je de printer laten werken. Iedere e-print printer van HP, waar dit type ook onder valt, heeft namelijk zijn eigen mailadres. Mail je document of tekst naar dat adres, waar je ook bent, en het printje komt thuis uit je printer rollen. Helemaal vlekkeloos werkt deze service nog niet, maar daar wordt aan gewerkt hebben we ons door HP laten verzekeren. Wat al wel prima werkt is de HP iPrint app op o.a. de iPhone. Dit kan welliswaar alleen als je thuis bent (er wordt gebruik gemaakt van de Wifi verbinding), maar het resultaat van de met de iPhone gemaakte en door de printer afgedrukte foto’s viel ons helemaal niet tegen!

Handig zijn ook de apps die je bedient via het touchscreen, al zouden er nog wel wat bij mogen komen. Tik de Kleurplaten.nl app aan, en je maakt zeer eenvoudig je keuze uit talloze kleurplaten. Leuk voor de kids! Ook recepten print je nu al op deze manier makkelijk uit, net als een kalender of routekaarten.

Samenvattend is de HP ENVY 100 e-All-in-One printer een fijne, gebruiksvriendelijke printer waarbij meer dan ooit aan vormgeving is gedacht. Kleine handigheidjes en een strakke afwerking zorgen ervoor dat de printer geen in de weg staand bakbeest meer is, maar een mooie, rustige aanvulling op je bureau. Waar dat normaal nog wel eens flink wil gaan schudden als je print, hoef je daar bij de Envy ook niet bang voor te zijn overigens. Muisstil en vrijwel bewegingsloos doet hij zijn werk! De adviesprijs bedraagt 269 euro.