Favourites Getest Travel

Samsonite Cosmolite Spinner

Op reis gaan is altijd leuk. Maar nog veel leuker wordt het met een koffer die niet alleen handzaam, licht en praktisch is, maar er ook nog eens perfect uitziet. Met andere woorden: op reis gaan wordt pas echt leuk met een koffer uit de Samsonite Cosmolite lijn.

Wij bekeken de 55 cm variant, die precies het formaat heeft om nog als handbagage in een vliegtuig mee te mogen. Wel zo handig, en voor een kort tripje vaak ook ruim genoeg. De eerste kennismaking met de Cosmolite Spinner was een bijzondere. Had Samsonite ons een lege doos gestuurd? Zo licht, daar kan toch nooit een koffer in zitten? Toch wel!

De Cosmolite lijn, en dus ook onze koffer, is gemaakt van het behoorlijk revolutionaire Curv materiaal: extreem licht en supersterk. Niet zo vreemd dat deze koffers al heel wat prijzen in de wacht hebben gesleept, en de best verkochte collectie binnen Europa is. We hebben de koffer heel wat laten doorstaan, hebben er mee gegooid, er flink op geduwd en zelfs een kind even op laten zitten, maar het materiaal geeft geen krimp: deze koffer kan absoluut tegen een stootje!

Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid hebben we niks te klagen. De koffer sluit met een stevige rits en is voorzien van een uitschuifbaar handvat en wieltjes, zodat je hem makkelijk met je meerolt. Ook is er een handgreep waarmee je hem horizontaal kunt dragen, handig als je hem bijvoorbeeld uit het handbagagevak in het vliegtuig moet tillen. Daarnaast kun je hem ook nog eens afsluiten met een TSA slot. Nog meer praktische zaken: de koffer is van binnen aan de ene kant voorzien van een elastieken band om je spullen op zijn plek te houden, terwijl de overkant voorzien is van een groot vak met rits. Middenin vind je nog een kleiner vakje, eveneens met rits, waar je kleine spulletjes in kunt doen die anders door je koffer zouden gaan zwerven.

En dan hebben we nog 1 ding over: het design. Wij bekeken de zilveren variant, waarmee je tijdloos en stylish voor de dag komt. De Cosmolite Spinner is er ook in het zwart, blauw, violet, rood en oranje. Stuk voor stuk stralen ze je tegemoet en zijn ze met hun mooie ronde vormen een lust voor het oog.

Wil jij ook zo’n geweldige Samsonite Cosmolite Spinner in je bezit krijgen? Dat kan. Via de Around the World in 80 Clicks game op www.aroundtheworldin80clicks.com of de speciale Facebook app kun je met behulp van je vrienden, zeker als ze niet naast de deur wonen, zo’n prachtige koffer (en ook een trip around the world t.w.v. € 5000,-!) winnen. Stuur hen een virtuele koffer, en zorg dat zij hem ook weer doorsturen en zo verder, zodat de keten zoveel mogelijk kilometers beslaat. Misschien reis jij dan binnenkort net als wij in stijl!