Favourites

Getest: Woezel en Pip stickers van GoedGemerkt

Zijn er nog ouders in Nederland die de labels en stickers van GoedGemerkt niet kennen? We kunnen het ons nauwelijks voorstellen, want je ziet de (vaat)wasbestendige naamlabels- en stickers op vrijwel iedere school en binnen ieder kinderdagverblijf.

GoedGemerkt zit echter niet stil, en introduceert regelmatig nieuwe producten en designs. De Woezel en Pip stickers en labels zijn de nieuwste aanwinsten (bekijk hier het assortiment), wij testten de NaamRondjes.

Naamrondjes zijn zelfklevende labeltjes. In een setje van 36 stuks (15,95 euro) vind je 12 verschillende ontwerpjes, met Woezel en Pip en alle andere bekende figuren uit de verhaaltjes in de hoofdrol. De diameter is 3,5 cm, waardoor ze op veel verschillende voorwerpen geplakt kunnen worden (beker, lunchtrommel, vriendenboekjes etc.).

Op de stickers kun je de naam van je kind laten drukken en evt nog 1 regel tekst (bijvoorbeeld een telefoonnummer). Net als de andere stickers van GoedGemerkt zijn de Woezel en Pip stickers bestand tegen vaatwasser en magnetron, al zijn ze iets minder lang ‘houdbaar’ dan de traditionele varianten. Maar 3 maanden, dat moeten ze zeker redden, zo wordt beloofd.

Laten we voorop stellen: we hebben ze nog geen 3 maanden getest. Wel hebben we de door ons samengestelde stickers uitgebreid bekeken en vergeleken met de traditionele stickers. De afbeelding en de kleuren zijn wat minder ‘scherp’ dan bij een traditionele naamsticker, van dichtbij lijkt het geheel wat korrelig. Dit zal waarschijnlijk worden veroorzaakt doordat de labels in zijn geheel, dus met naam en afbeelding tegelijk, op oorpronkelijk witte labels gedrukt worden. Dit doet echter niks af aan de schattigheid en effectiviteit van de labels. De designs zijn leuk en herkenbaar, de naam staat er duidelijk op en de labels plakken zoals we gewend zijn.

Na enkele flinke wasbeurten en normaal gebruik (denk: drinkbeker in schooltas, schurend tegen andere voorwerpen) zie je inderdaad lichte slijtage ontstaan, maar deze treedt zodanig langzaam op dat wij de 3 maanden houdbaarheid direct geloven. Conclusie? Een bijzonder leuke variant op de traditionele naamlabels, waar vele Woezel en Pip fans blij van zullen worden. Redelijk duurzaam, maar is houdbaarheid je belangrijkste criterium is het wellicht verstandiger een andere variant te kiezen.